Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Χωρίζουν «58» και ΠΑΣΟΚ

Οι διαφωνίες για την μορφή που θα είχε το κοινό ευρωψηφοδέλτιο αποτέλεσαν την αιτία για το διαζύγιο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και των «58». 
Την σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο Γιάννης Βούλγαρης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Τρίτη.
Οι «58» δεν θα πάρουν μέρος στο ευρωψηφοδέλτιο, ούτε θα συμμετάσχουν στη συνδιάσκεψη της Κεντροαριστεράς και στην οργανωτική επιτροπή, αλλά θα συμμετέχουν μόνο ως παρατηρητές.
Πάντως ο Γιάννης Βούλγαρης φέρεται να διαβεβαίωσε ότι το ευρωψηφοδέλτιο θα στηριχτεί από τους «58», ενώ η Κίνηση θα παραμείνει δραστήρια και μετά τις ευρωεκλογές και πιστή στο στόχο της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Επιπλέον, εφόσον κάποιος μετέχων στην κίνηση το επιθυμεί μπορεί ατομικά να κατέβει στις ευρωεκλογές με το συμμαχικό ψηφοδέλτιο.
«Εμείς θέσαμε κάποια κριτήρια για το ψηφοδέλτιο και την παράταξη, ζητώνατς κάποιες διαβεβαιώσεις. Αυτές δεν δόθηκαν και έτσι οδηγηθήκαμε σε μια "μη συμμετοχή" -και όχι ρήξη– των "58" ως "58" στο ευρωψηφοδέλτιο», δήλωσε στο tvxs.gr ο Σταύρος Λειβαδάς, μέλος του Συντονιστικού οργάνου της Κίνησης.

Επιβεβαίωσε ότι οι «58» θα συμμετάσχουν στην συνδιάσκεψη για την κεντροαριστερά υποστηρίζοντας τις θέσεις που έχουν εκφράσει μέχρι τώρα. Ανάμεσα σε αυτές είναι η ανανέωση των προσώπων κατά την ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου. «Αυτά τα λέγαμε, τα λέμε και θα τα λέμε», εξηγεί, προσθέτοντας ότι το μόνο που αλλάζει είναι η συμμετοχή στο κοινό ψηφοδέλτιο καθώς δεν δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις από την Χαριλάου Τρικούπη ότι θα είναι«επαρκώς ανανεωτικό, όπως θα το θέλαμε».

Για σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση - για τις 17.00 - εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα και των άλλων συνεργαζόμενων κινήσεων. Εκπρόσωποι των «58» αναμένεται να παραστούν κανονικά. Ωστόσο, στα δυο στρατόπεδα υπάρχει εκνευρισμός. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντιδράσει επισήμως αλλά στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει νευρικότητα ενώ αρκετοί μεταξύ των «58» έχουν αιφνιδιαστεί.
Στο εσωτερικό της κίνησης προηγήθηκαν ημέρες μεγάλης αναστάτωσης από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σταυροδοσία. Κι αυτό γιατί υπήρξε δυστοκία στην εύρεση υποψηφίων. Μόνο ο Νίκος Μπίστης και η Αθηνά Δρέττα – προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ – εξέφρασαν την επιθυμία να κατέβουν. Εκτός αυτού μεταξύ ΠΑΣΟΚ και «58» υπήρξαν αντιθέσεις για το όνομα και τα σύμβολα του συμμαχικού σχήματος. Μια μεγάλη ομάδα πρωτοστατούντος του Γιάννης Βούλγαρη θεωρούσε ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να καπελώσει στο σχήμα. 


http://tvxs.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *