Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Βαρουφάκης προς Σ. Βούλτεψη: «Λέτε απίστευτες ανοησίες» (ΒΙΝΤΕΟ)

“ «Μόλις διαψεύσατε τον πρωθυπουργό. Θα με ακούσετε γιατί δεν μπορώ να ακούω ανοησίες πλέον. Ακούστε με κυρία μου, δεν ξέρω ποια είστε, αλλά θα με ακούσετε γιατί λέτε απίστευτες ανοησίες. Ο κύριος πρωθυπουργός λέει ότι έχουμε ένα τεράστιο πλεόνασμα, άρα δεν έχουμε θέμα πληρωμής μισθών», τόνισε χαρακτηριστικά ο γνωστός οικονομολόγος ”

Έντονη αντιπαράθεση είχαν σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, και η βουλευτίνα της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, σε μια συζήτηση σχετική με το τι πρέπει να κάνει η χώρα έναντι των απαιτήσεων των δανειστών της.

Ο γνωστός οικονομολόγος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «Ο μόνος τρόπος για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος είναι να πούμε (στους δανειστές) ότι εμείς δε δανειζόμαστε άλλα, τα οποία δεν μπορούμε να σας αποπληρώσουμε».

Στη συζήτηση παρενέβη η βουλευτίνα της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, η οποία τόνισε ότι «Τα κουκιά είναι μετρημένα. Εμείς θέλουμε η χώρα που λέγεται Ελλάς, με το κλειδί στο χέρι, να την πάρεις, θέλει 5 δισ. ευρώ τον μήνα για μισθούς και συντάξεις. Αυτό είναι το 1/3 του ΑΕΠ. Από εκεί και πέρα πρέπει να λειτουργεί το λιμενικό, να πετούν τα αεροπλάνα, να λειτουργεί το σύστημα Υγείας, να υπάρχει Παιδεία. Δεν φτάνουν τα λεφτά».

«Μισό λεπτό», είπε διακόπτοντας την Σοφία Βούλτεψη, ο Γιάννης Βαρουφάκης. «Διαψεύδετε τον κύριο πρωθυπουργό ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα;», για να τον διακόψει η βουλευτίνα της ΝΔ και να πει «Ένα λεπτό, ένα λεπτό…». «Εσείς ένα λεπτό», είπε ο γνωστός οικονομολόγος, για να προσθέσει ότι «Μόλις διαψεύσατε τον πρωθυπουργό. Θα με ακούσετε γιατί δεν μπορώ να ακούω ανοησίες πλέον. Ακούστε με κυρία μου, δεν ξέρω ποια είστε, αλλά θα με ακούσετε γιατί λέτε απίστευτες ανοησίες. Ο κύριος πρωθυπουργός λέει ότι έχουμε ένα τεράστιο πλεόνασμα, άρα δεν έχουμε θέμα πληρωμής μισθών».

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε εκείνο το σημείο και ενώ η Σοφία Βούλτεψη, μιλούσε πάνω στη δική του φωνή, σημείωσε με νόημα ότι «Ξέρετε, κουράστηκα να ακούω τη φωνή σας, θα σας ευχαριστήσω πάρα πολύ και ελπίζω εσείς να έχετε δίκιο κι εγώ το άδικο», για να αποχωρήσει, καθώς δεν μπορούσε να συμμετέχει σε μια τέτοια συζήτηση.

Η Σοφία Βούλτεψη, αντιδρώντας έντονα και απευθυνόμενη προς τον παρουσιαστή της εκπομπής, τόνισε ότι «Εσείς φταίτε για όλα αυτά. Εσείς βρήκατε τους γκουρού. Εσείς τους βρήκατε και μας τους κουβαλήσατε», εννοώντας προφανώς τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος διαφωνούσε μαζί της.

Δείτε το video:







http://www.periodista.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *