Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Το ΜΕΓΚΑ τρώει τα παιδιά του Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

«Το θέμα των απολύσεων ετέθη στο Δ.Σ. της «Τηλέτυπος» (ΜΕΓΚΑ) που συνήλθε την περασμένη Πέμπτη, πρώτη φορά με τη συμμετοχή του νέου διευθύνοντος συμβούλου Θ. Ανδρεούλη. Το Δ.Σ., σύμφωνα με πληροφορίες , συζήτησε το θέμα της τόνωσης του ψυχαγωγικού προγράμματος, αλλά και νέων απολύσεων, που θα το χρηματοδοτήσουν. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ραγδαία μείωση του προσωπικού που θα φτάσει τα 100 έως 150 άτομα από όλες τις ειδικότητες , περίπου το 1/3 των εργαζομένων, όταν το σύνολό τους κυμαίνεται γύρω στα 400 άτομα».
Το ρεπορτάζ της Αγγέλας Νταρζάνου από την ΑΥΓΗ είναι αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους ισχυρίζονται ότι, όποιος ασκεί κριτική στο ΜΕΓΚΑ, επιδιώκει την καταστροφή του και την καταστροφή των εργαζομένων του. Τους εργαζόμενους τους καταστρέφουν οι ίδιοι, τους πετάνε κατά εκατοντάδες στη θάλασσα, για να αρμενίζει αμέριμνο το αεροπλανοφόρο της διαπλοκής, που μέρα τη μέρα, μήνα με το μήνα γίνεται τράτα και ψαρόβαρκα. Την τράτα λεν Μαρίτσα, τη σκούνα Βαγγελή, Σουλτάνα τη μαούνα, την τράτα Παντελή.
Διακόσιους πενήντα εργαζόμενους έδιωξαν από το 2008 μέχρι σήμερα, άλλους 150 ετοιμάζονται να διώξουν τώρα, τετρακόσιοι άνθρωποι θυσιάζονται για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους οι Γιάννηδες και οι Όλγες, για να μπορεί να γράφει απερίσπαστος τα ποιήματά του ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, που πλατσουρίζει ατάραχος στις λίμνες των Μουσών, ενώ δίπλα του γίνεται η νυξ του Αγίου Βαρθολομαίου. Μπροστά στον Ποιητή του ΜΕΓΚΑ, ο Νέρωνας ήταν υπόδειγμα μετριοπάθειας και ανθρωπισμού , άσε που έγραφε και καλύτερα ποιήματα.
Τους διώχνουν τους εργαζόμενους και μάλιστα με τρόπο ατιμωτικό. Είναι άχρηστοι, δεν μπορούν να φέρουν διαφημίσεις στο κανάλι, γι' αυτό το Δ.Σ. θα τους εξαφανίσει μαζί με τους μισθούς τους, για να τονώσει το ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Εμείς για διαφημίσεις ψάχνουμε και τις διαφημίσεις δεν τις φέρνουν οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί, τις φέρνει ο τζερτζελές . Τα φράγκα τα φέρνουν τα ερωτικά τρίγωνα και τετράγωνα στις σαπουνόπερες, τα φέρνουν τα τηλεπαιχνίδια, τα φέρνουν τα ριάλιτι, τα φέρνουν τα μπούτια στα πρωινάδικα. Να διώξουμε τους εκατόν πενήντα, για να κρατήσουμε τον Κωστόπουλο, να φέρουμε την Μακρυπούλια, να χορτάσει, βρε αδερφέ, ο πεινασμένος κοσμάκης γκλαμουριά. Βρακί δεν έχει η λιποδερματομυική μάζα που περιβάλει την απόληξη του παχέως εντέρου μας, λουλούδια θέλει ο αναπαραγωγικός μυς μας.
΄Ετσι είναι όλα τα Δ.Σ. του πλανήτη, κοιτάνε ποιος φέρνει κέρδος και ποιος προκαλεί ζημία και πράττουν αναλόγως. Τα βάλανε λοιπόν κάτω και είδανε ότι το ενημερωτικό κομμάτι του καναλιού είναι ζημιογόνο, δεν κατάλαβαν όμως ότι είναι ζημιογόνο, επειδή είναι εντελώς απαξιωμένο. Απαξιώθηκε από την αποψίλωση, από τις διακόσιες πενήντα απολύσεις των τελευταίων ετών και τώρα, με τις καινούργιες απολύσεις, θα συρρικνωθεί μέχρι εξαφανίσεως. Απαξιώθηκε επειδή κατάντησε ο πιο χυδαίος προπαγανδιστικός μηχανισμός του καθεστώτος, ταυτίστηκε το ΜΕΓΚΑ ως κατατεθέν σήμα με το μνημόνιο, την τρόικα, την καταστροφή. Ακόμη κι αυτοί που το βλέπουν ακόμη, το κάνουν για να γνωρίζουν προς τα πού πάει το πράγμα, να έχουν κάποια εικόνα για τις προθέσεις των κυβερνώντων .
Κατάφεραν εκεί στο ΜΕΓΚΑ να φτιάξουν το πλέον αποκρουστικό δελτίο ειδήσεων, χειρότερο, αν είναι δυνατόν, και από το θρυλικό δελτίο του ΣΚΑΙ με τον Ευαγγελάτο και τον Μαλέλη. Κάθε βράδυ στις οκτώ παρελαύνουν από τις οθόνες ομιλούσες κεφαλές, που κρίνουν, επικρίνουν και κατακρίνουν παν το επιστητό, ένα φεστιβάλ απόλυτων γνωμών, σαν ανάγνωση φετφάδων που έχει εκδώσει από πριν ο Αγάς. Βρε λες να διαβάζουν όντως φετφάδες που έχει εκδώσει από πριν ο Αγάς; Αποκλείεται.


http://www.avgi.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *