Το Μνημόνιο αντιπαλεύεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα, όχι με ιαχές, τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μιλώντας για το σχέδιο της παράταξης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm. Η Ρ. Δούρου επεσήμανε ακόμα πως οι υποψήφιοι που κατέρχονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές παριστάνοντας τους "ακομμάτιστους" ή τους "απολίτικους" δεν κάνουν τίποτε παραπάνω από το να αναπαράγουν την ασκούμενη πολιτική λιτότητας, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ο οποίος ανακοίνωσε χθες τη "μη κομματική" υποψηφιότητά του.
"Δεν έχει μόνο αντιμνημονιακό χαρακτήρα η μάχη στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά όποιος παριστάνει ότι οι μάχες σε επίπεδο δήμων και περιφέρειας μπορούν να γίνουν εκτός Μνημονίου και με ακομμάτιστους και απολίτικους υποψηφίους, το μόνο που κάνει είναι να λειτουργεί προς όφελος των πολιτικών λιτότητας που έχουν εξαθλιώσει τον τόπο και τη χώρα", τόνισε η Ρένα Δούρου, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον της υποψηφιότητας του Γ. Σγουρού.
Η υποψήφια που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια της Αττικής υπογράμμισε ακόμα πως η πολιτική που εφαρμόζεται στο περιφερειακό επίπεδο είναι η μνημονιακή πολιτική, συνεπώς η μάχη των εκλογών δεν μπορεί να δοθεί χωρίς αντιπαράθεση, αλλά και συγκεκριμένο σχέδιο επ' αυτού: "Το Μνημόνιο δεν είναι στην κουβέντα μας; Είναι, γιατί, τρία χρόνια μετά, είναι εδώ. Λέμε εμείς ότι τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται και στην Περιφέρεια Αττικής λόγω του 'Καλλικράτη' δεν θα τις αντιπαλέψουμε με αντιμνημονιακές ιαχές που πληθαίνουν με έναν εξόχως υποκριτικό τρόπο τον τελευταίο καιρό", τόνισε η Ρ. Δούρου. Και πρόσθεσε: "Θα αντιπαλέψουμε το Μνημόνιο με συγκεκριμένες προτάσεις και πρόγραμμα. Εάν περιοριστούμε στις αντιμνημονιακές ιαχές και κραυγές που έχουν πληθύνει τον τελευταίο καιρό, επαναλαμβάνω, με εξόχως υποκριτικό, ύπουλο και επικίνδυνο για τη χώρα τρόπο, τότε θα κάνουμε το χατήρι οποιουδήποτε θεωρεί ότι το Μνημόνιο είναι μονόδρομος. Απέναντι στις πολιτικές που εξαθλιώνουν τη χώρα και τον τόπο, εμείς αντιπαραθέτουμε ένα πρόγραμμα".


Γ. Σγουρός: Πατριωτική επιλογή το Μνημόνιο


Με την ελληνική σημαία "έντυσε" ο Γ. Σουρός την πολιτική που άσκησε ως περιφερειάρχης Αττικής: "Το 2010 δήλωσα ότι οι κομματικές σημαίες έχουν κατέβει και ότι υπάρχει μόνο μία σημαία και αυτή είναι η ελληνική και καμία άλλη". Επιπλέον, ο Γ. Σγουρός, ο οποίος είχε κατέβει με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ το 2010, θεώρησε ως... αδιανόητη τη μεταφορά των θεμάτων του κεντρικού πολιτικού σκηνικού στην Αυτοδιοίκηση: "Θέλουν να μεταφέρουν την πολιτική αντιπαράθεση στο αυτοδιοικητικό πεδίο. Δεν γίνονται αυτά!". (Βήμα fm).
Χ.Σ.   
http://www.avgi.gr/