Σήμερα το τμήμα Μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει σε δημόσια διαβούλευση στις 6 το απόγευμα τις κυβερνητικές προτάσεις του κόμματος για τις ΜμΕ και την επιχειρηματικότητα. Περισσότερα για την εκδήλωση και τους ομιλητές (Τσίπρας, Δραγασάκης, Σταθάκης) θα βρείτε σε άλλες σελίδες της "ΑΥΓΗΣ". Διάβασα προσεκτικά το σχετικό πολυσέλιδο κείμενο των προτάσεων και ομολογώ, ότι μετά από κάμποσο καιρό, αισθάνθηκα ικανοποίηση και αισιοδοξία. Ήταν φανερό σε όλη την ανάγνωση ενός εξαιρετικά πυκνογραμμένου σχεδίου, τόσο ο κόπος που περιείχε από τη συμβολή εκατοντάδων ανθρώπων που έχουν εικόνα της πραγματικής οικονομίας, όσο παράλληλα και οι νέες ιδέες - καινοτομίες, η τεκμηρίωση των προτεινομένων και το όραμα για μια πραγματική αναγέννηση της δημιουργικής επιχειρηματικότητας που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας.
ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ, πολύ μικρές και μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην Ελλάδα ως ποσοστό του συνόλου των επιχειρήσεων ήταν έως το 2010, κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Συμμετείχαν όμως, πολύ περισσότερο στην απασχόληση (85,2% έναντι 67,4%) και λιγότερο στην παραγόμενη προστιθέμενη αξία σε σχέση με την απασχόληση. Όμως στην ελληνική πραγματικότητα το μεγαλύτερο μέρος των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ήταν κυρίως αποτέλεσμα επιχειρηματικότητας - ανάγκης και δευτερευόντως αποτέλεσμα της προσπάθειας για την υλοποίηση επιχειρηματικής ιδέας, αναφέρεται στο κείμενο. Δεν γνωρίζω τι έχει απομείνει από αυτές τις επιχειρήσεις σήμερα, αλλά είναι ολοφάνερο πως χωρίς αυτές, χωρίς τη δυναμική μεταμόρφωσή τους, ώστε στο νέο διεθνές περιβάλλον με την επιστημονική θεσμική δημοκρατική και εξαγωγική βοήθεια του κρατικού τομέα, η ανάκαμψη, η πραγματική αντιμετώπιση της ανεργίας και παραγωγή εθνικού πλούτου, είναι σχεδόν αδύνατη.
ΑΛΛΑ για περισσότερες απαντήσεις ας περιμένουμε τη σημερινή εκδήλωση. Θα κάνει τον κόπο κανείς από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να μελετήσουν τις συγκεκριμένες δημόσιες προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε αντί να λένε στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο το κλισέ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις, να λένε, διαβάσαμε τις προτάσεις αλλά δεν είναι καλές κ.λπ. Αστεία πράγματα. Εδώ κάμποσοι, αν όχι οι περισσότεροι, δεν διάβασαν ούτε τα μνημόνια που ψήφιζαν και έδεσαν τη χώρα χειροπόδαρα, με τα κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ θα ασχοληθούν; Άσε που αν τολμήσεις και πεις πως δεν είναι καλές και εφαρμόσιμες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύεις να δεχτείς την ανεπιθύμητη ερώτηση. Και οι δικές σας προτάσεις, ποιές είναι; Άλλωστε πόσοι από αυτούς που ενημερώνονται από την τηλεόραση θα μάθουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτάσεις και μάλιστα πολύ συγκεκριμένες.
ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό που δεν έχουν ανάγκη προτάσεων. Υπακούουν αδιαμαρτύρητα σε ό,τι γράφει το Μνημόνιο το οποίο θα διαπραγματεύονταν (το πρώτο) σκληρά και ήδη ετοιμάζονται να υπογράψουν το τρίτο! Η... κυρία ΔΗΜ.ΑΡ. και οι 58 κεντροαριστεροί που κάθε μέρα κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, θα μελετήσουν τις προς διαβούλευση προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχη μελέτη του συγκεκριμένου ζητήματος και είναι ικανοί και έτοιμοι να αντιπροτείνουν, μη λαϊκιστικές προτάσεις. Και αν ναι, ποιές είναι αυτές και πότε θα είναι σε θέση να τις κοινοποιήσουν και σε μας; Για το ΚΚΕ και τις μικρές ομάδες της "επαναστατικής" Αριστεράς, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Σε κάποιο αρχείο στον υπολογιστή τους θα έχουν την απάντηση "νούμερο 25" όπου λέει "Εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για τον εκσυγχρονισμό του καπιταλισμού". Θα τα πούμε πάλι στον κομμουνισμό. Καληνύχτα και καλή τύχη σύντροφοι. Εμείς τα κορόιδα συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την προ θανάτου ζωή.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως οι αρμόδιοι επιτελείς καθώς και οι οργανώσεις του κόμματος, οφείλουν, αν δεν το καταλαβαίνουν, ως μέγιστη επαναστατική πράξη να συναντήσουν όσο περισσότερο κόσμο έχει ή είχε ή θέλει να αποκτήσει σχέσεις τις ΜμΕ ή γενικότερα με την επιχειρηματικότητα, να του δώσουν την ευκαιρία να μελετήσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά να είναι σε θέση να απαντούν σε κάθε απορία που προκύπτει; Μπορούν;
dchristou52@gmail.com



http://www.avgi.gr/