Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ερχεται η ώρα του Βενιζέλου....

Το σκάνδαλο με τη ΜΚΟ των... αποναρκοθετήσεων και τα 9.000.000 ευρώ που «αναζητούνται» αγγίζει τον Γιώργο Παπανδρέου, τις επιλογές του και την πολιτική του, η οποία κατέστησε αυτού του είδους τις οργανώσεις άτυπους «συνεταίρους» του κράτους σε όλα. 
Στη νομή της εξουσίας, στη διαμόρφωση των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας και -πάνω απ' όλα- στην είσπραξη χρημάτων από το υστέρημα του λαού. Η έρευνα γι' αυτή τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση σίγουρα έχει τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον, μια και πολλοί εκπρόσωποι του λαού, δυστυχώς, θα αποτελέσουν αντικείμενο του αστυνομικού και του δικαστικού ρεπορτάζ και όχι του πολιτικού.

Ωστόσο, ακόμα ένα πεδίον δόξης λαμπρό για τις Αρχές υπάρχει στον τομέα του πολιτισμού και ειδικά στα έργα και στις ημέρες του κ. Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού επί σειρά ετών στην εποχή του μεγάλου πάρτι. Καλό θα είναι να εξεταστεί με προσοχή ο οργανισμός Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997. Σύμφωνα με τα ήδη δημοσιοποιημένα στοιχεία, αυτή η σειρά εκδηλώσεων κόστισε στους φορολογουμένους περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ και ο οργανισμός Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997 έως το 2011 δημοσίευε αποφάσεις στον ιστότοπο Δι@ύγεια, ενώ θα έπρεπε να είχε κλείσει ήδη από τις αρχές του 1998!

Επίσης, δεν πρέπει να μείνει εκτός του ενδιαφέροντος των αρμοδίων η περιβόητη Πολιτιστική Ολυμπιάδα, όπου σκορπίστηκαν 150.000.000 ευρώ (με απευθείας αναθέσεις), αλλά και το χρυσόμαλλο δέρας του Ειδικού Λογαριασμού του υπουργείου Πολιτισμού, την περίοδο που ο κ. Βενιζέλος είχε την απόλυτη ευθύνη της διαχείρισής τους.

Τώρα που δεν περισσεύει ούτε μισό σεντ για τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους ασθενείς και τα μικρά παιδιά που ζουν σε σπίτια δίχως παροχή ρεύματος, αποτελεί όνειδος η αδιαφορία για τα μυθώδη ποσά που δαπάνησε το κράτος - κυριολεκτικά για το τίποτα.

Ολα όσα δόθηκαν από τον λαό για να κάνουν δημόσιες σχέσεις διάφοροι επιτήδειοι πρέπει να επιστραφούν μέχρι ευρώ!

dimokratianews.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *