Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Οι top συμβουλές για "ατσάλινη" αντρική καρδιά

Είναι το πιο πολύτιμο όργανο του σώματος μας και οφείλουμε να του δίνουμε την προσοχή και τη φροντίδα που χρειάζεται. Εδώ έχουμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προασπίσεις την υγεία της καρδιάς σου.
1. Αγάπα τη Διπλά
Οι άντρες που κάνουν σεξ μια φορά το μήνα ή λιγότερο κινδυνεύουν κατά 45% περισσότερο να εμφανίσουν καρδιακά νοσήματα σε σχέση με όσους το κάνουν 2 ή 3 φορές την εβδομάδα,  αποκαλύπτει μελέτη στο American Journal of Cardiology.
2. Φάε Καρύδια
Είναι το Νο 1 των ξηρών καρπών σε ότι αφορά το α-λινολενικό οξύ, ένα ω-3 λιπαρό οξύ που καταπολεμά τη φλεγμονή, λέει ο Larry Santora, διευθυντής στο Dick Butkus Heart and Vascular Screening Center στην Καλιφόρνια. Ερευνητές από το Γέιλ αναφέρουν ότι ½ φλ. καρύδια την ημέρα βελτιώνει την αγγειακή λειτουργία.
3. Κράτα το Ρυθμό
Αύριο το πρωί, πριν αναζητήσεις τις παντόφλες σου, ψάξε για το σφυγμό σου. Μόλις τον ψηλαφήσεις, μέτρησε τους χτύπους σε ένα λεπτό, λέει ο καρδιοθωρακοχειρουργός Pierre Theodore. Οι υγιείς άντρες πρέπει να έχουν συχνότητα 70 σφυγμών το λεπτό ή μικρότερη. Αν η δική σου είναι μεγαλύτερη για περισσότερο από μία εβδομάδα, μίλα με το γιατρό σου.
4. Απόφυγε τον Μολυσμένο Αέρα
Η εισπνοή μικροσκοπικών ατμοσφαιρικών σωματιδίων δημιουργεί προδιάθεση για καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Τα σωματίδια είναι αυξημένα νωρίς το πρωί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οπότε άσε τις εξωτερικές δουλειές για το απόγευμα.
5. Υποστήριξε τα Οσπρια
Οσοι κατανάλωναν καθημερινά 1 φλ. πλούσιο σε φυτικές ίνες φακές, φασόλια ή ρεβίθια μείωσαν τη συστολική πίεση κατά 4 mmHg σε διάστημα τριών μηνών, σύμφωνα με μελέτη στο Archives of Internal Medicine. Πρόσθεσε στη σαλάτα μαύρα φασόλια, φτιάξε φακές με φέτα και γάρνιρε το κρέας με ρεβίθια.
6. Χτύπα Ομελέτα
Μη σκέφτεσαι ότι τα αυγά αυξάνουν την LDL (κακή) χοληστερόλη σου. Βραζιλιάνικη μελέτη ισχυρίζεται ότι η κατανάλωση αυγών συνδέεται με πιο υγιείς στεφανιαίες αρτηρίες. Ισως αυτό οφείλεται στις βιταμίνες Ε, Β12 και στο φυλλικό οξύ που περιέχεται στον κρόκο. Περιορίσου, όμως, στα 4 αυγά τη μέρα, για να μην παχύνεις

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *