Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Κατηγορηματικό όχι Δούρου στη μεταφορά των λυμάτων της Αν. Αττικής στη Ψυτάλλεια ...!!


Ξεκάθαρη θέση ενάντια στη μεταφορά των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στη Ψυτάλλεια έλαβε η νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής .
Παρότι προεκλογικά κορυφαία στελέχη και σήμερα Αντιπεριφερειάρχες , όπως ο κ. Φιλίππου αλλά και οι οργανώσεις και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική , δήλωναν και …διαδήλωναν  υπέρ  της μεταφοράς στο ΚΕΛ της Ψυτάλλεια , η  Περιφερειάρχης, κυρία Δούρου , κατέληξε σε διαφορετική από εκείνους θέση .
Κατόπιν συνεννόησης μαζί της ,  έκανε παρέμβαση για το θέμα της μεταφοράς λυμάτων των περιοχών της νοτιοανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας ,  ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης. Αφορμή την απόφαση της ΕΥΔΑΠ να αναθέσει την εκπόνηση μελέτης για να εξεταστεί η δυναμικότητα του Κέντρου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά σε επιστολή του προς τον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη εκφράζει την αντίθεση του συνόλου των φορέων της περιοχής στη μεταφοράς λυμάτων των περιοχών της νοτιοανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας επισημαίνοντας ότι:
«Η λύση μεταφοράς λυμάτων από τη Νότιο και Ανατολική Αττική σε αποστάσεις, που φτάνουν και ξεπερνούν τα 50 χιλιόμετρα αντίκειται στις βασικές επιστημονικές και τεχνικές αρχές διαχείρισης λυμάτων, δηλαδή την εγγύτητα στον τόπο παραγωγής, το κόστος λειτουργίας και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους».
Ακόμα, στην επιστολή σημειώνονται ως αποτρεπτικοί παράγοντες για ένα τέτοιο έργο: α)  το υψηλό κόστος κατασκευής και λειτουργίας των αναγκαίων υποδομών για μεταφορά λυμάτων στην Ψυτάλλεια και β) ο σοβαρότατος περιβαλλοντικός κίνδυνος για ολόκληρο τον Σαρωνικό.
Σ΄ανακοίνωσή του , ο Γαβρίλης , επισημαίνει ακόμη ότι η ΕΥΔΑΠ καταβάλει μεγάλο κόστος για την απομάκρυνση της παραγόμενης λυματολάσπης από το ΚΕΛ Ψυτάλλειας, το οποίο επίσης θα αυξηθεί, με άμεσες συνέπειες για όλους τους κατοίκους της Αττικής, εφόσον γίνουν περισσότερες οι ποσότητες λυμάτων που καταλήγουν εκεί και κατ’ επέκταση της παραγόμενης λυματολάσπης.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *