Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Μοιρασμένοι οι ανεξάρτητοι στην πρόταση Σαμαρά


Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν αμέσως και κατηγορηματικά την πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για συναινετική εκλογή προέδρου και εκλογές μέχρι το τέλος του 2015, ωστόσο οι ανεξάρτητοι βουλευτές εμφανίζονται μοιρασμένοι, με δύο να ανταποκρίνονται θετικά στο σχέδιο της κυβέρνησης και να δηλώνουν πως υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα και δύο να απορρίπτουν το σχέδιο.
Οι θετικοί
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε πως με βάση την πρόταση Σαμαρά σκοπεύει να υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Μάλιστα σημείωσε πως σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλία, μαζί με τους οκτώ βουλευτές, που είχαν καταθέσει την αρχική πρόταση για συναίνεση, αλλά και άλλους ανεξάρτητους βουλευτές, προς «αυτή την κατεύθυνση».
Την υπερψήφιση του Σταύρου Δήμα ανακοίνωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος, ο οποίος στην πρώτη ψηφοφορία είχε ψηφίσει «παρών». «Ο κ. Σαμαράς με τη δήλωσή του, κάλυψε τις τρεις προϋποθέσεις που είχα θέσει. Ως εκ τούτου, την Τρίτη εγώ θα ψηφίσω τον Σταύρο Δήμα με τον οποίον, εκτός των άλλων, με συνδέει πολύχρονη φιλία», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, κοντά στο να δώσουν θετική ψήφο την Τρίτη είναι οι Γιώργος Κασαπίδης και Κώστας Γιοβαννόπουλος, 
Υπενθυμίζεται πως σίγουρος είναι και ο Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος ήδη, πριν από την πρόταση Σαμαρά, έχει δηλώσει πως θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία. Η Real News αναφέρει πως δεν θα πρέπει να αποκλείεται να υπερψηφίσουν για πρόεδρο και κάποιοι βουλευτές που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ.
Οι αρνητικοί
Το σχέδιο Σαμαρά απέρριψε ο Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως θα ψηφίσει «παρών» και στη δεύτερη ψηφοφορία «από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του». 
Αρνητικός και ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως δεν πρόκειται να αλλάξει την ψήφο του όσο δεν αλλάζει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όπως και το τανγκό -μη λέμε ξανά και ξανά τις ίδιες κοινοτοπίες- έτσι και η εθνική συνεννόηση χρειάζεται ΔΥΟ. Εθνική συνεννόηση με ΕΝΑΝ δεν γίνεται. Σήμερα ο Σαμαράς έκανε ένα βήμα προς την εθνική συνεννόηση. Ο Τσίπρας, σταθερός στον λαϊκιστικό του μαξιμαλισμό, δεν έκανε κανένα. Θέλει Εκλογές και τις Θέλει Τώρα», αναφέρει και συνεχίζει:
«Από τη στιγμή που ο Τσίπρας απορρίπτει την πρόταση του Σαμαρά, η πρόταση του Σαμαρά μετατρέπεται αυτομάτως σε πρόσχημα για τη συγκέντρωση 180 ψήφων στην τρίτη ψηφοφορία. ΄Εχω δηλώσει πολλές φορές πως δεν ψάχνω για πρόσχημα ώστε ν' αλλάξω τη ψήφο μου. Δεν πρόκειται ν' αλλάξω τη ψήφο μου εάν δεν την αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να δώσω, ούτε ως απειροελάχιστο ενδεχόμενο, την ανακούφιση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχασε το στοίχημα της προεδρικής εκλογής και τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές επειδή τον πρόδωσε ένας "αποστάτης". Αλέξη, ώρα να μεγαλώσεις. Τέρμα τα παραμύθια με τους "αποστάτες" Δράκους. ΄Εφτασε η ώρα ν' αντιμετωπίσεις τους αληθινούς Δράκους -και, κυρίως, την ευθύνη των ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ επιλογών..»

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *