Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Αναδιάρθρωση του χρέους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Νέους στόχους θέτει η ελληνική κυβέρνηση μετά τη συμφωνία που επήλθε σε πρώτη φάση με τους δανειστές της. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ξεκινούν συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους.
«Η Ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να ξεκινήσει συζητήσεις με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του τεράστιου χρέους της, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο», τονίζει σε συνέντευξή του στο Associated Press ο κ. Βαρουφάκης. 
Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ακόμα ότι εργάζεται για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που πρέπει να παγιωθούν έως τον Απρίλιο.
Ο κ. Βαρουφάκης σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, προσθέτει ότι η Αθήνα θα δώσει προτεραιότητα στην αποπληρωμή των  δόσεων της προς το ΔΝΤ. «Δεν θα γίνουμε η πρώτη χώρα που δεν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο ΔΝΤ» τονίζει με νόημα.
Όσον αφορά τα χρέη προς την ΕΚΤ, διευκρινίζει ότι ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία και θα χρειαστεί συζήτηση με τους εταίρους και τους θεσμούς.
«Την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα κέρδισε μια παράταση τεσσάρων μηνών (...) σε αντάλλαγμα, η Αθήνα έχει υποσχεθεί μια σειρά μεταρρυθμίσεων τα οποία πρέπει να μετατραπούν σε συγκεκριμένα μέτρα έως τον Απρίλιο» σχολιάζει το AP. 
«Τα μέτρα αυτά συνιστούν προτεραιότητα για την Ελλάδα. Η συμφωνία του Απριλίου αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Και αυτό είναι η επιτακτική ανάγκη μας. Επιτακτική ανάγκη μας είναι να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα», δηλώνει ο υπουργός.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *