Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Μέρκελ και Ολάντ: Περιμένουμε αξιόπιστες προτάσεις από τον Τσίπρα


«Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να υποβάλει αξιόπιστες προτάσεις. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος», επισήμαναν οι Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι για το ελληνικό ζήτημα. Και οι δύο τόνισαν πως ο χρόνος πιέζει, ενώ υπογράμμισαν πως βασική αρχή της Ευρώπης είναι «αλληλεγγύη και ευθύνη». 
«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο ένα οικοδόμημα οικονομικό ή χρηματοπιστωτικόΗ ΕΕ έχει θεμελιωθεί πάνω σε αξίες. Στην ΕΕ υπάρχει θέση για την εθνική κυριαρχία, υπάρχει όμως και η έννοια της ευθύνης», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και στάθηκε στην ανάγκη να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στην αλληλεγγύη και την ευθύνη. «Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ακούσαμε το μήνυμα όλων των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας που συναντήθηκαν σήμερα» παρατήρησε και αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ότι θα καθορίσει τη στάση των κρατών της Ευρωζώνης έναντι της ελληνικής κυβέρνησης.
Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι «αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και πρέπει να διαχειριστούμε αυτήν την απόφαση», ενώ εξήγησε πως πρέπει να δούμε πώς βλέπουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζωνης το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. «Η πόρτα των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή» ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε πως σε αυτό το πνεύμα γίνεται και η Σύνοδος.


Η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε πως την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει πως θα οδηγήσει σε ευημερία και ανάπτυξη την Ελλάδα και κάλεσε την ελληνική πλευρά να καταθέσει τις προτάσεις της στο τραπέζι σύντομα, καθώς ο χρόνος πιέζει. «Έχουμε δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, ήταν γενναιόδωρη η τελευταία μας προσφορά» ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας και ζήτησε από κάθε χώρα «να αναλάβει τις ευθύνες της». «Θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν η κοινή υπευθυνότητα όπως και η κοινή αλληλεγγύη» συμπλήρωσε.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *