Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Με είπες ηλίθια..


γράφει η Λίλα Μήτσουρα*

Μας είπε ηλίθιους. Ότι άλλα είπε εκείνος και άλλα καταλάβαμε. Εκείνος ήταν ξεκάθαρος, εμείς είμαστε ζαβά και κουφά ταυτόχρονα. Και με αυτό το εγκεφαλικό αλαλούμ μας, πήγαμε και ψηφίσαμε.
Προφανώς το ίδιο έγινε και στο δημοψήφισμα. Δεν καταλάβαμε την απάντηση που δώσαμε από ότι φάνηκε στη πορεία. Και επειδή έγινε άμεσα αντιληπτό, ότι είμαστε ζαβά, για να δώσουμε τέτοια ποσοστά σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ειδικά την δεύτερη φορά πήραμε βραβείο ηλιθιότητας, έκρινες πως δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς σωστά για το μέλλον μας. Καθότι ζαβά καθώς προείπα.
Γι’  αυτό και πήρες το όχι μας και το ερμήνευσες με το σωστό τρόπο. Δηλαδή, όχι, (κόμμα το τονίζω) συμφωνώ με τα μέτρα των δανειστών. Απλό ήταν γαμώτο, αλλά που μυαλό εμείς να το κατανοήσουμε? Μας άφησε νομίζεις η χαρά μας από την πρώτη φορά αριστερά??
Απαράδεκτο να ψηφίζουν διανοητικά ανάπηροι τι λες και συ ? Ή μήπως να μας δώσεις και μία τρίτη ευκαιρία ακόμα? Μετά από δύο εκλογές ,τι στα κομμάτια ?Ακόμα δεν βάλαμε μυαλό? Θα έχουμε μάθει τώρα σωστά? Αλήθεια μυαλά σαν το δικό σου ,που κάνει άμεσα κατανοητά ότι του λένε, παραγγέλματα διαταγές για παράδειγμα που πουλάνε?
Έλα εντάξει ,μην ανησυχείς, το χουμε τώρα σου λέω. Ψηφίζουμε να δώσουμε αυτοδυναμία στα μνημόνια.  Σόρρυ - σόρρυ!!! μεταρρυθμίσεις ήθελα να πω.
Και αν εγώ δεν θέλω μνημόνιο τι κάνω? Προς τα πού πρέπει να κοιτάξω? Ή μάλλον προς τα που προσπαθείς να με κάνεις να κοιτάξω? Ε? Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λοιπόν. Εδώ είναι που λέμε νομίζω, το γαία πυρί μειχθήτω σωστά? Γιατί δεν το χω με τα αρχαία κιόλας. Αλλιώς εμείς οι λαϊκοί ,εμείς που λαϊκίζουμε το λέμε στάχτη και μπούρμπερη.
"Στα χέρια σου αφήνω το τιμόνι" λέει ένα γνωστό άσμα. Το βάζω σε παρελθόντα χρόνο και λέω στα χέρια σου άφησα το τιμόνι, γιατί τώρα θα στο πάρω .Οδηγείς επικίνδυνα καμάρι  μου.Και φωνάζει η μανούλα και ανησυχεί κιόλας μην πάθεις κάτι. Όχι φίλε μου δεν θα με κάνεις να δικαιώσω κανέναν προηγούμενο προδότη, γιατί αυτό προσπαθείς. Όποιος δεν συναινεί μαζί σου είναι με τους άλλους αυτούς ντε εκεί στα δεξιά.
Λοιπόν αυτό το αριστερά και δεξιά ,σε έναν κύκλο ,κανονικό κύκλο αυτούς που κάναμε με τον διαβήτη στα τετράδια της γεωμετρίας, χάνει λίγο την σημασία του ,το ξέρεις?
Αυτό ήταν μία μικρή παρένθεση πάνω στην εκφορά του λόγου , μου ήρθε ξαφνικά.....
Αν πάλι ,δεν σου αρέσει το κουστουμάκι που βρήκες, ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ το τονίζω, γιατί δεν ράφτηκε για σένα προϋπήρχε ,το αφήνεις και την κάνεις για άλλο ράφτη. Να βρεις ένα άλλο ή να σου ράψει ένα άλλο στα μέτρα σου, όπως το θες εσύ ακριβώς. Γιατί με τα κόψε ράψε, όταν παίζεις με το ψαλίδι, κόβεις αλλά και κόβεσαι.
Και να σου πω κάτι τελευταίο. Όταν είπα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, αυτό που έκανες για να διαπραγματευτείς καλύτερα και να μπορείς να πεις ναι, εννοούσα ΟΧΙ στα μέτρα του φέρετρου ενός λαού. Λαός να σου θυμίσω είναι ο κόσμος που ψήφισε πρώτη φορά αριστερά και που ως γνωστόν ως λαός λαϊκίζει κιόλας. Άκου τώρα πράγματα να περιμένει από το κόμμα της καρδιάς του να τηρήσει αυτά που υποσχέθηκε. Αριστερές υποσχέσεις  αριστερή αλληλεγγύη...
Αλληλεγγύη στους καταφρονεμένους δανειστές που θέλουν το καλό μας! Γαμώτο, να που φτάσαμε στην αρχή πάλι. Δεν κατάλαβα καλά...Για δες που είχες δίκιο τελικά......


*Οι απόψεις που εκφράζονται από ενυπόγραφα άρθρα φίλων, δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκη με τις απόψεις του ιστολογίου.







0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *