Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ως ανεξάρτητη με τη «Λαϊκή Ενότητα» η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ως ανεξάρτητη θα συμπράξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τη «Λαϊκή Ενότητα» στις επικείμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε η ίδια στη συνέντευξη Τύπου από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα κατέβει υποψηφία με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με αυτά της ΛΑ.Ε.
Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η «Λαϊκή Ενότητα» αποτελεί το πρώτο ανάχωμα εναντίον εκείνων που προσπαθούν με τις εκλογές να βάλουν στο περιθώριο την κοινωνία, ενώ δήλωσε περήφανη που νέο κόμμα πήρε την τρίτη εντολή για να τη στερήσει από τη Χρυσή Αυγή.
Επίσης, χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τη σύμπραξη του Μανώλη Γλέζου και της Σοφίας Σακοράφα στη ΛΑΕ.
Καταφέρθηκε εναντίον υπουργών της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους ότι ανέλαβαν να εκκαθαρίσουν, να διαλύσουν και να απαλλαγούν από όσους είναι ανάχωμα στην κατάλυση της Δημοκρατίας και να μεταλλάξουν το κόμμα σε ένα «Μνημονιακό Μόρφωμα».
«Η χώρα οδηγείται σε εκλογές για να συνεχίσει να παραβιάζει η κυβέρνηση τη λαϊκή εντολή, έχοντας απαλλαγεί από αυτό που οι δανειστές αποκαλούν βαρίδι» σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε «αυτό που και ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε "κατάλοιπα", δηλαδή τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς που εξακολουθούν να υπηρετούν το πρόγραμμα με το οποίο εκλέχθηκαν».
Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «τελικά δεν έκανε ότι μπορούσε» και συμπλήρωσε ότι «ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, όπως δείχνουν οι πράξεις και οι παραλείψεις του, ανέλαβε με ένα πρόθυμο επιτελείο να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ».
Σχολιάζοντας την ομιλία του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κωνσταντοπούλου τον κατηγόρησε για προσπάθεια απαξίωσης όλων όσων αντιστέκονται και δεν προδίδουν τις αρχές και αξίες με τις οποίες τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός.
«Με μεγάλη αυταρέσκεια μίλησε για εκλόγιμες και μη θέσεις, ξεχνώντας ότι ο λαός έβαλε στις προηγούμενες εκλογές σταυρό και ότι λόγω της επιλογής του πριν κλείσει το 18μηνο να πάμε σε εκλογές, ο λαός δεν μπορεί να επιλέξει. Είναι εκλογές που ξεκινούν με φαλκίδευση της ισότιμης εκπροσώπησης», τόνισε και συμπλήρωσε:
«Το ηχηρό, ιστορικό "Όχι" δεν μπορεί κανείς να το οικειοποιηθεί. Είναι του ελληνικού λαού που απέδειξε μέσα από τη διαδικασία του δημοψηφίσματος ότι τα πάντα είναι εφικτά», συμπλήρωσε.
Τόνισε ότι βίωσε καθεστωτικού τύπου απόπειρες παράκαμψής της και ότι «ζήσαμε μια πολύ σκοτεινή περίοδο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Βουλής»
Για τον Προκόπη Παυλόπουλο είπε πως «σημερινός ΠτΔ με απογοήτευσε για την προσχώρηση του άνευ όρων στον εκβιασμό εναντίον των πολιτών και της δημοκρατίας» καταλογίζοντάς του «προσχώρηση άνευ όρων στην εκκαθάριση του Δημοψηφίσματος» και ότι «είναι πολύ μελανό σημείο η εμπλοκή του μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου» και η παράκαμψη της.
Υπογράμμισε πως υπονομεύτηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας αναφορά στονΝίκο Φίλη από τον οποίο «δέχτηκε επιθέσεις από την πρώτη συνεδρίαση της Βουλής. Με χυδαίο τρόπο με ταύτισε με τη Χρυσή Αυγή. Με απείλησε, είπε "θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς"».
ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Κατά την έναρξη της τοποθέτησής της η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «θεωρώ αναγκαίο και επιβεβλημένο σε αυτή την ιστορική πολιτική στιγμή να προβώ σε δημόσιο απολογισμό και τοποθέτηση για όσα έχουν συμβεί και ταυτόχρονα πάρω θέση σε σχέση με όσα πρέπει, κατά την άποψή μου, να γίνουν».
«Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι στα πέντε χρόνια του μνημονίου είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές/εκβιαστές δεν αντιλέγουν σε μια δημοκρατική διαδικασία» είπε με νόημα η κ. Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας ότι «πρώτο δείγμα που οι δανειστές επιχαίρουν είναι η δήλωση της κ. Μέρκελ για τον κ. Τσίπρα ότι δεν είναι μέρος της κρίσης αλλά μέρος της λύσης».
Επεισόδιο με συμβασιούχους στη Βουλή
Στη συνέχεια, η κ. Κωνσταντοπούλου δέχτηκε επίθεση από συμβασιούχους στη Βουλή που, μεταξύ άλλων, την ρώτησαν  τι θα κάνει γι αυτούς που επί μήνες εργάζονται χωρίς να πληρώνονται.
Η διαμαρτυρία των συμβασιούχων δημοσιογράφων προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων παρευρισκομένων που είχαν έρθει να παρακολουθήσουν τα όσα θα ανακοίνωνε η κ. Κωνσταντοπούλου οι οποίοι τους επιτέθηκαν κάνοντας λόγο γιασκηνοθετημένο σκηνικό.
Η ίδια έκανε λόγο για προβοκάτσια κι απάντησε ότι πρόκειται για πολλοστή οργανωμένη επίθεση και τεχνική αποδόμηση και δολοφονία προσωπικότητας που επιχειρεί να την πλήξει.
Στην συνέντευξη το «παρών» έδωσαν στελέχη της ΛΑ.Ε., όπως ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, η Αγλαΐα Κυρίτση και η Ραχήλ Μακρή, όιπως και ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης κι ο Νίκος Φωτόπουλος.
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *