Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Πήγε περίπατο η… συναίνεση στη Ν.Δ.

γράφει η Άντα Ψαρρά

Από χθες το βράδυ διαφάνηκε η ανάγκη των ακροδεξιών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας να αδειάσουν σε χρόνο μηδέν τον «μάγκα» και «άνετο» μέχρι χθες Μεϊμαράκη προκειμένου η Ν.Δ. να πάρει ξανά το πρόσωπο του Σαμαρά και να αλιεύσει πλέον ακροατήριο από τα δεξιά της.
Ήδη μετά το Μάκη Βορίδη και τον Άδωνη Γιωργιάδη, που ξέχασαν στα πάνελ τα περί πατρίδας και αναπτυξιακής συναινετικής πορείας έπιασε στασίδι ο ακροδεξιός Φαήλος Κρανιδιώτης άρχισε την νέα εκστρατεία σπίλωσης των «συναγωνιστών» το γνωστό ιστολόγιο, που τον φιλοξενεί έχει αναρτήσει σήμερα άρθρο με το εξής περιεχόμενο:
Όμως είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ούτε τρεις ώρες δεν πέρασαν από το χαστούκι που δέχθηκε η Ν.Δ. και κάποιοι γαλάζιοι παπαγάλοι άρχισαν να μιλούν και να κατηγορούν. Ένας λαδοπόντικας των media ωστόσο, προφανώς έχοντας πάρει γραμμή από το αφεντικό του, και με το βλέμμα στραμμένο στο «τούβλο» που θα ’ρθει από το λιμάνι, έγραψε με την χαρακτηριστική ευστροφία που τον διακρίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς υπονόμευσε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη κι ότι αυτή είναι η εκτίμηση του προέδρου της ΝΔ και του επιτελείου του.
Τώρα αν είναι πράγματι του επιτελείου του τότε να τους δώσουμε το βραβείο εξυπνάδας και φυσικά… αχαριστίας. Δεν θα ήταν ούτε περιπτεράδες στη Συγγρού για να πηγαίνουν οι… κυρίες να παίρνουν condoms (sic!) αν δεν ήταν ο Σαμαράς να τους κάνει ανθρώπους.
Οι παπαγάλοι και οι λαδοπόντικες προετοιμάζουν το έδαφος για την κουβέντα που θα γίνει στη ΝΔ για το ποια είναι τα αίτια της ήττας […]
Είναι εύκολο να χαρακτηρίσουν τον Σαμαρά «πατέρα» της ήττας, ειδικά εκείνοι που θα έπρεπε να έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης. Κι αυτό αν θέλετε ήταν το λάθος του Σαμαρά. Που όταν είχε την ευκαιρία δεν πάτησε τα σκουλίκια (!) κάτω. Άκουσε τους συμβούλους του και τους άφησε να μεγαλώσουν και να γίνουν φίδια.

Θα έπρεπε να ντρέπονται όταν μιλάνε για τον Σαμαρά ως υπονομευτή της ΝΔ και υπεύθυνο για την ήττα.
Τότε τι είναι ο Παπαμιμίκος που πέτυχε να… αποδιοργανώσει τη ΝΔ αν και υπεύθυνος για τα οργανωτικά;

Τι είναι η Ντόρα και η οικογένειά της που έπιασε στασίδι στο πλάι του Μεϊμαράκη και μόλις την είδε ο κόσμος μαζί με τον Επίτιμο έτρεξε να ψηφίσει κάτι άλλο εκτός από ΝΔ;
Τι είναι ο Σάκης Ιωαννίδης που ως νεολαίος δεν κατάφερε ούτε την ΟΝΝΕΔ να πείσει ότι πρέπει να ψηφίσουν ΝΔ;

Τι είναι άραγε οι Καραμανλικοί και οι ψευτοκαραμανλικοί, ο Δένδιας, ο Στυλιανίδης, η Κεφαλογιάννη, ο Βαρβιτσώτης, ο μέγας αναλυτής Αντώναρος και μια σειρά από στελέχη που ούτε να εκτιμούν τα θέλω της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορούν. Και που ο Σαμαράς τους έκανε ανθρώπους, μην το ξεχνάμε.
Δεν έχει άραγε ευθύνη ο ίδιος ο Καραμανλής ή μόνιμος κάτοικος Ραφήνας που δεν αφήνει το κόμμα να πάρει ανάσα; […].
Αυτή η ωραία ατμόσφαιρα ξημέρωσε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η σύγκρουση μοιάζει αναπόφευκτη μια και οι μέχρι χθες εγγυητές της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας άρχισαν τις ακροδεξιές πιρουέτες θαμπωμένοι ίσως από το σταθερό ποσοστό της αποδοχής των ναζιστών από μερίδα των ψηφοφόρων.
Αλίμονο όμως αν στη Ν.Δ. που σύμφωνα με τις δηλώσεις των στελεχών της άρχισε την επιστροφή στο χώρο της κεντροδεξιάς τώρα στραφεί στη γνωστή γραμμή Μπαλτάκου. Το αντίστοιχο «πείραμα» στη Γαλλία είναι σήμερα μπροστά τους ολοζώντανο!
Από κοντά βέβαια πάντα και ο Ευρωπαίος Γιάννης Πρετεντέρης που με τα πρόσφατα άρθρα του εγκαλούσε και εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία ως δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ.  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *