Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Η πραγματικότητα και ο Κατρούγκαλος…



Υπάρχει η πραγματικότητα, υπάρχει και ο Κατρούγκαλος. Αυτά τα δυο, δεν συμβαδίζουν απαραίτητα. Η πρώτη, είναι συγκεκριμένη και σκληρή για τους συνταξιούχους, τους άνεργους ή όσους ακόμα έχουν απασχόληση. Οι δηλώσεις του δεύτερου, δεν έχουν σχέση με την πρώτη, τις περισσότερες φορές κινούνται σ’ ένα διαφορετικό επίπεδο μακρινό από αυτήν.

Χθες το πρωί, άκουγα τον υπουργό να δηλώνει σε τηλεοπτική συνέντευξη διάφορα εξωπραγματικά. Όπως ότι το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ηπιότερο από τα προηγούμενα, ότι η κυβέρνηση αντικαθιστά τα φιλελεύθερα μέτρα με δικαιότερα, ότι προστατεύεται το εισόδημα των συνταξιούχων, ότι κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με 384 ευρώ.

Απέναντι σε αυτές -και όχι μόνο- τις δηλώσεις του υπουργού, υπάρχουν αυτά που όλοι βιώνουμε αλλά και τα αμείλικτα στοιχεία που έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με όσα δηλώνει ο υπουργός. Το πιο ενδεικτικό είναι, πως την ώρα που χθες ο υπουργός έκανε τις δηλώσεις, ερχόταν μια νέα αποκάλυψη από δημοσίευμα (της Καθημερινής), το οποίο μας πληροφορούσε για μερικές ακόμα άγνωστες και επώδυνες προβλέψεις του μνημονίου (που συνυπέγραψε ο Κατρούγκαλος) που ανατρέπουν το σκηνικό για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και οι οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ο Κατρούγκαλος καθησύχαζε ασφαλισμένους και συνταξιούχους, το δημοσίευμα αποκάλυπτε πως αγρότες, νέοι επιστήμονες, ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι, θα υποστούν νέες επώδυνες αλλαγές στις εισφορές που θα καταβάλουν, ενώ παράλληλα απομακρύνεται ο χρόνος της προσδοκώμενης συνταξιοδότησης τους.

Η περίπτωση Κατρούγκαλου, είναι ξεχωριστή από τους υπόλοιπους υπουργούς. Ενώ δηλώνει πως είναι κομμουνιστής, εφαρμόζει ακραία οικονομικά φιλελεύθερα μέτρα. Ενώ η φτώχεια διευρύνεται, ο ίδιος θεωρεί περίπου ως ικανοποιητικό ποσό επιβίωσης αυτό των 384 ευρώ τον μήνα και δεν θεωρεί ότι αποτελεί ένα ποσό φτώχειας! Ενώ το μνημόνιο είχε προβλέψεις για άγριες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που ήδη εφαρμόστηκαν, έως πρόσφατα έλεγε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Και όλα αυτά, όλα όσα έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με την πραγματικότητα, τα λέει με έναν εντυπωσιακά πειστικό τρόπο. Σαν να πρόκειται για αλήθειες.

Το πρώτο πρόβλημα με τον συγκεκριμένο υπουργό, είναι πως διαχειρίζεται ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρτοφυλάκιο το οποίο αφορά στα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία (ασφαλιστικό, απασχόληση, ανεργία κ.ο.κ.). Το δεύτερο, ότι με την δημόσια παρουσία του ενισχύει ακόμα περισσότερο την αναξιοπιστία στον δημόσιο λόγο, την οποία δεν χρεώνεται αποκλειστικά ο ίδιος ή η κυβέρνηση αλλά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Το οποίο ήδη αξιολογείται πολύ αρνητικά από την πλειονότητα της κοινωνίας…

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *