Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ξυδάκης για φόρους: Συμπονούμε και υποφέρουμε μαζί με τους πολίτες


«Η κυβέρνηση πρέπει να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης» 
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.
Αναφορικά με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για την οποία μιλούσε κάποτε η κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο ΕΝΦΙΑ υπεβλήθη επί μνημονίων για να φορολογηθούν τα ακίνητα και για να βρεθεί ένα επιπλέον έσοδο. «Ο ΕΝΦΙΑ από μόνος του δεν θα οδηγούσε σε ασφυξία τα νοικοκυριά αν δεν υπήρχε όλο αυτό το δυσμενές υφεσιακό περιβάλλον, η ανεργία και η υψηλή φορολογία» ανέφερε ο κ. Ξυδάκης. 
«Πολλά πράγματα αλλιώς τα εκτιμούσαμε το 2010, αλλιώς το 2012, αλλιώς το 2014 και το 2016» τόνισε «Αλλιώς εκτιμούσαμε ότι θα λειτουργούσε η ΕΕ και η Ευρωζώνη και αλλιώς λειτούργησε. Ελπίζουμε ακόμη ότι θα λειτουργήσει διαφορετικά, με μεγαλύτερη δημοκρατία και με μεγαλύτερο ρεαλισμό και βλέπουμε κάποια σημάδια. Το θέμα τώρα είναι να δεις τι μπορείς να περισώσεις και να παραμένεις σταθερός και αταλάντευτος στο ότι, αυτό που προέχει, είναι η κοινωνική δικαιοσύνη».
«Είναι δύσκολα τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει παρά μόνο να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας» επισήμανε ο κ. Ξυδάκης, τονίζοντας «Τη συμπόνια τη λέω να υποφέρεις μαζί και να προσπαθείς διαρκώς να βρίσκεις καινούριες μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι όλη η γραμμή της κυβέρνησης».
Σε ερώτηση για το εάν θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ ο κ. Ξυδάκης σημείωσε πως στο ποσόν που είναι τώρα, μπορεί να σηκώνει μια ελάφρυνση, σημειώνοντας «Μπορεί κάποιος να επενδύει στα ακίνητα και να μην πληρώνει φόρο. Εσείς το βλέπετε δίκαιο; Ο φόρος για την πρώτη κατοικία πρέπει να είναι από μηδενικός έως ελάχιστος, αλλά ένας που είναι τοκιστής, ένας ραντιέρης, δεν μπορεί να μην πληρώνει φόρους για τα ακίνητα που κατέχει».
Κατά τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο κ. Ξυδάκης παραδέχτηκε ότι «έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία σε πολύ μεγάλο βαθμό», τονίζοντας «το έχει πει και ο πρωθυπουργός. Δεν είμαστε ούτε προφήτες ούτε σωτήρες είμαστε μέρος μιας κοινωνίας που υποφέρει» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *