Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ανενόχλητοι κάνουν παπάδες…

Μια σύγκριση των διαπλεκόμενων και ανάλγητων κυβερνήσεων του παρελθόντος και της σημερινής ανεξάρτητης και ευαίσθητης αποδεικνύει πολύ εύκολα ότι η Αριστερά στην εξουσία κάνει παπάδες, ζωγραφίζει!


Η λαϊκή έκφραση «ρε αυτός κάνει παπάδες»(κάνει καταπληκτικά πράγματα, «ζωγραφίζει») πάει γάντι στη σημερινή κυβέρνηση. Οχι ότι κάνει πολύ διαφορετικά από τις προηγούμενες. Για την ακρίβεια, στα βασικά τις αντιγράφει απολύτως, αλλά ο τρόπος που τα κάνει και, κυρίως, που τα πλασάρει είναι αξιοθαύμαστος.
Πριν πιάσουμε το πολύ επίκαιρο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στο οποίο κυριολεκτικά «σκίζει», ας θυμηθούμε:
Εν χορώ τα κυβερνητικά στελέχη, προεξάρχοντος του Πρωθυπουργού, διαβεβαίωναν ότι το δικό τους Μνημόνιο δεν θα περιλάμβανε καμία μείωση στις συντάξεις. Στην αρχή ήταν στις συντάξεις γενικώς, μετά άρχισε να γίνεται «στις κύριες» και μετά «εφόσον το άθροισμα κύριας και επικουρικής ξεπερνάει τα 1.300 ευρώ». Μετά ήταν το ΕΚΑΣ, που δεν θα βρισκόταν βουλευτής να ψηφίσει την κατάργησή του (εδώ). Ο αρμόδιος υπουργός, μάλιστα, ήταν τόσο κατηγορηματικός (εδώ), που όλοι έτριβαν τα μάτια τους. Και όταν το ΕΚΑΣ κόπηκε (το είχε θεσπίσει το μακρινό 1996 η ανάλγητη κυβέρνηση Σημίτη, το έκοψε η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα), ήρθε ο Κατρουγκάλειος κυνισμός: ναι το κόψαμε, αλλά είχαμε ψηφίσει την κατάργηση όλοι μαζί (εδώ).
Το κόμμα που είχε κάνει σημαία του το «Δεν πληρώνω», βάζει μπάρες και διόδια  παντού. Κι ένας κακομοίρης που είχε πιστέψει και πρωτοστατούσε στο κατέβασμα της μπάρας, κινδυνεύει να χάσει τα αυγά και τα καλάθια (εδώ). Το «δεν πλήρωσα τον ΕΝΦΙΑ» του Αλέξη Τσίπρα έγινε «σκάστε και ψηφίστε». Αλλά αυτό συνοδεύεται από πρωτοφανή προπαγάνδα του τύπου «το 80% πληρώνει το ίδιο ή και λιγότερα» ή με την υπόσχεση «άρχισε ο επανασχεδιασμός του ΕΝΦΙΑ». Τη μέρα που αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά, το ρεπορτάζ της (όλο και πιο ξετσίπωτης στην προπαγάνδα, «αριστερής» φυσικά, ΕΡΤ) άρχιζε με τη φράση «επανασχεδιάζεται ο ΕΝΦΙΑ, ώστε να αρθούν οι αδικίες».

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *