Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Δηλαδή, πώς θα ανατραπεί ο Τσίπρας;

Κυβερνητικά στελέχη και φιλικός, προς τον ΣΥΡΙΖΑ, Τύπος αναπαράγουν το σενάριο περί ανατροπής της κυβέρνησης. Ομως δεν εξηγούν πώς θα μπορούσε να συμβεί και κάτι τέτοιο...


Το 1989 ο πλανήτης παρακολουθούσε την πτώση του Τείχους και την αποσύνθεση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Εμείς εδώ χαζεύαμε το σκάνδαλο Κοσκωτά μέσα από τη σχισμή στο ντεκολτέ της Δήμητρας Λιάνη.
Ο Ανδρέας έλεγε ότι ντόπια και ξένα κέντρα απεργάζονται την πτώση της κυβέρνησης του και κανένας δεν ήξερε αν αναφέρεται στη CIA ή στο «Διογένης Παλλάς». Ο Λευτέρης Πανταζής πάντως, αποκλείεται να επιθυμούσε την πτώση της κυβέρνησης. Σαν Επιτάφιο τον στόλιζαν κάθε βράδυ τα στελέχη της Αλλαγής. Φυσικά η κυβέρνηση του Ανδρέα δεν έπεσε. Πήγε σε εκλογές έχοντας εξαντλήσει την τετραετία ως την τελευταία μέρα και έπιασε ένα σκορ κοντά στο 40%, υποχρεώνοντας τους άλλους να ξεκινήσουν την «κάθαρση», σχηματίζοντας την κυβέρνηση Τζαννετάκη. Βέβαια το ξήλωμα του πουλόβερ είχε ξεκινήσει από τον χώρο των media και τους παραδοσιακούς εκδότες που έβγαλαν αφρούς με τον Κοσκωτά. Ο Ανδρέας έκατσε τέσσερα χρόνια στον πάγκο και επέστρεψε στο Μαξίμου το 1993, έχοντας ξεχάσει και ο ίδιος αυτά που έλεγε για τα ντόπια και τα ξένα κέντρα που, παρεμπιπτόντως, αν «έστησαν» κάποιον, αυτός ήταν ο Μητσοτάκης. Από τη μεταπολίτευση ως τα σήμερα, μία κυβέρνηση ανετράπη με απώλεια δεδηλωμένης: η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά, με κρίσιμο πρόσωπο τον Γιώργο Συμπιλίδη.
Ξένα κέντρα, από τους Αμερικανούς ως τους Iluminati, βρήκε απέναντι του και ο Κώστας Καραμανλής που, κατά τον παραπολιτικό μύθο, ίσα που γλίτωσε από τους εκτελεστές της CIA. (Μην ήταν για αυτό στην Ελλάδα ο Τζέισον Μπορν;) Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τις τελευταίες δύο μέρες η κυβέρνηση, με δηλώσεις στελεχών και σχετικά δημοσιεύματα, ισχυρίζεται ότι υλοποιείται σχέδιο ανατροπής της. «Εν εξελίξει πραξικόπημα» γράφει τοaltsantiri.gr του Λάκη Λαζόπουλου. Η φιλική προς την κυβέρνηση «Εφημερίδα των Συντακτών» προσφέρει το «This is not a coup», το ντοκιμαντέρ που περιγράφει το τελευταίο στάδιο της «ηρωϊκής» διαπραγμάτευσης. Για σχέδιο ανατροπής μίλησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Νίκος Παππάς δίνει πλέον και ονοματεπώνυμα. Ετσι, άλλωστε, ξεκινούν τα πραξικοπήματα. Με περούκες.
Πολύ ωραία. Υπάρχει σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης, ένα πραξικόπημα είναι σε εξέλιξη. Ενορχηστρωμένο από τους καναλάρχες και τα σκοτεινά συμφέροντα της διαπλοκής. Καμία αντίρρηση, συμφωνούμε. Μπορούν, όμως, να μας εξηγήσουν και πώς ακριβώς θα γίνει αυτό; Τι στο διάολο σημαίνει «εν εξελίξει πραξικόπημα»; Βγάζει ο Καμμένος τα άρματα στη Μεσογείων; Τι ακριβώς περιέχει ένα σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης;
Για να ανατραπεί μία κυβέρνηση θα πρέπει να χάσει τη δεδηλωμένη στη Βουλή. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Ξέρουν κάτι στο Μαξίμου και δεν μας το λένε; Υπαινίσσονται, ας πούμε, ότι έχουν φύγει βαλίτσες με μετρητά προς βουλευτές της συμπολίτευσης που είναι έτοιμοι να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους, να πάρουν τα μάτια τους και να πετάξουν για Λατινική Αμερική; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν χρειάζεται να κουνάνε το δάχτυλο στην κάμερα, μπορούν να κάνουν μία κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Θεωρητικά, βέβαια, υπάρχει πάντα και η χρυσή εφεδρεία του Βασίλη Λεβέντη, αλλά ας δεχθούμε ότι ο Τσίπρας δεν θα άντεχε την πολιτική απώλεια και θα πήγαινε στον Παυλόπουλο για τα περαιτέρω.
Πώς αλλιώς πέφτει μία κυβέρνηση; Αν της επιστρέψει, λένε, ως αντισυνταγματικό, το Συμβούλιο της Επικρατείας, τον διαγωνισμό για τις άδειες. Τότε δεν πέφτει, παραιτείται. Και αν συνεχίσουν να κυκλοφορούν αυτό το σενάριο, θα δώσουν βήμα στους κακοήθεις να υποθέσουν ότι η κυβέρνηση εκβιάζει τους δικαστές.
Συνεπώς; Μη δίνετε σημασία, είναι η ίδια και η ίδια ρουτίνα. Όπως οι δεσποινίδες απειλούσαν ότι θα πάρουν κινίνα, έτσι και οι κυβερνήσεις, όταν στριμώχνονται φτιάχνουν τέρατα με τα δάχτυλα και φωτίζουν τον τοίχο. Υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για σχέδιο διαφυγής; Θεωρητικά ναι. Δύσκολο στην πράξη. Σας φαίνονται άνθρωποι που θα άφηναν έτσι εύκολα την εξουσία; Ξέρετε κανέναν που να το έχει κάνει;

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *