Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

9 εκατ. ευρώ για μουσική στα λεωφορεία και άλλες παραφωνίες


Καλά, η μουσικός του ΣΥΡΙΖΑ στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ θα στοιχίσει… μόνο 3.900 μικτά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ κόσμος ψάχνει στα σκουπίδια για φαϊ. Τα 9.000.000 που θα χρειαστούν για τα ηχοσυστήματα, όταν δεν υπάρχουν λεφτά για ανταλλακτικά και τα μέσα μεταφοράς μένουν ακίνητα στα αμαξοστάσια, πού θα βρεθούν; Κι αυτό είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα της ηθικής της κυβέρνησης και του κόμματος.

Στην αρχή έγινε σάλος από την ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση έκανε προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, αλλάζοντας το νόμο ώστε να παίρνουν τον υψηλότερο μισθό! Το δημόσιο γεμίζει έκτοτε συνεχώς από συγγενείς και κομματικούς φίλους και στελέχη του κόμματος και πρώην πασόκους, την ώρα που το 40% του πληθυσμού ζει στη φτώχεια ή στα όριά της, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Το κομματικό καπέλο εξακολουθεί και είναι αριστεία.

Στη συνέχεια, ο μεν υπουργός Επικρατείας κ Φλαμπουράρης ξέχασε να μεταβιβάσει μερικά εκατομμύρια πριν αποκτήσει δημόσιο αξίωμα, ο δε υπουργός Οικονομικών Γ Σταθάκης ξέχασε να δηλώσει περίπου 2 εκατομμύρια και 21 ακίνητα. Αθώοι και οι δύο.

Στη συνέχεια, 42 δήμαρχοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων φώναζαν ότι οι διαγωνισμοί για τη σίτιση των προσφύγων ήταν φωτογραφικοί, που απέκλειαν τους τοπικούς δήμους, στερώντας τους από πόρους για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες  λόγω προσφύγων, και έδιναν τις δουλειές σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Οι δήμαρχοι, που δεν προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αγνοήθηκαν και οι επιχειρήσεις εξακολουθούν και λειτουργούν, πολλές από τις οποίες ανεξέλεγκτες, κατά τους δημάρχους.

Πριν μήνες ο Ιατρικός Σύλλογος κατήγγειλε ότι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις δραστηριοποιούνται χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν συνθήκες υγιεινής απαραίτητες για τους πρόσφυγες, την ίδια ώρα που ΜΚΟ κατηγορούνται ότι διαπλεκόμενες με στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος διαχειρίζονται κονδύλια πολλών εκατομμυρίων χωρίς να ελέγχονται όπως οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ προσλαμβάνουν αποδεδειγμένα κόσμο με συμβάσεις έξω από αυτές τις οποίες διεκδικεί η κυβέρνηση από την τρόικα.

Πολλές ΜΚΟ, συνεχίζουν το ανεξέλεγκτο έργο τους σε τομείς που τους έχουν παραδοθεί από το επίσημο κράτος, την ίδια ώρα που το κράτος κλείνει τις Δομές Φτώχειας και αφήνει στο δρόμο τους εκεί εργαζόμενους, που έχουν προσληφθεί από ΜΚΟ!

Και για όποιον δεν κατάλαβε, η κυβέρνηση έχει χρήματα για να βολεύει τα δικά της παιδιά σε θέσεις καθισιού και με απολαβές 50.000 το χρόνο για 3 και 4 χρόνια, αλλά δεν έχει για να προσλάβει από το άνεργο δυναμικό για να δουλέψει σε κοινωνικές εργασίες. Τα εκατομμύρια έρχονται απ έξω για τις ΜΚΟ και όχι για το κράτος, που συναινεί, αναξιόπιστο και άβουλο να αντιδράσει.

Πρόσφατα, ο μέχρι τότε γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης Οδ. Βουδούρης κατήγγειλε στον πρωθυπουργό ότι οι προσφυγικές δομές είναι έτσι μη οργανωμένες που το σύστημα στοιχίζει περισσότερο από όσο στη Νορβηγία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ευνοούνται μηχανισμοί. Ο ίδιος, που δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Στη συνέχεια, η γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κατήγγειλε ότι υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο κοινοποίησε στον πρωθυπουργό, ο οποίος την οδήγησε σε παραίτηση γιατί δημοσιοποίησε την καταγγελία της σε εφημερίδα που δεν είναι του γούστου της κυβέρνησης! Η γραμματέας δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από την ΔΗΜΑΡ.

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό από τη Διαύγεια, ότι στον ΟΑΣΑ (λεωφορεία, τρόλεϊ) προσλήφθηκε μια μουσικός επιμελητής με 3.900 ευρώ για 2,5 μήνες, προκειμένου να οργανώσει μια λίστα που θα παίζεται στα λεωφορεία, αλλά και στους χώρους του ΟΑΣΑ.

Η μεν μουσικός είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στα Βριλήσσια τα δε λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν έχουν υποδομές για τα απαραίτητα ηχοσυστήματα! Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το 30% των οχημάτων είναι εκτός λειτουργίας από έλλειψη ανταλλακτικών, οδηγών και μηχανικών. Ο ΟΑΣΑ δεν έχει κάνει προσλήψεις εδώ και πολύ καιρό.

Επιπλέον, υπεύθυνοι των αμαξοστασίων δηλώνουν ότι παρ όλη αυτή την κατάσταση έχουν ξοδευτεί 75.000.000 ευρώ για την τηλεματική στις στάσεις και θα χρειαστούν 8.000 ευρώ σε κάθε λεωφορείο για ηχοσυστήματα απ όπου θα ακούγεται η μουσική της νεοπροσληφθείσας. Συνολικό κόστος για τη μουσική, 9.000.000 ευρώ!

Στην αρχή είχαμε τη ηθικό πλεονέκτημα. Φυσικό. Άμα δεν έχεις καθίσει ποτέ στη ζωή σου σε καρέκλα εξουσίας μπορείς να παριστάνεις εκ του ασφαλούς τον άγιο. Το πρόβλημα ξεκινάει μόλις κάτσεις στην καρέκλα. Επειδή η καρέκλα δείχνει ποιός πραγματικά ήσουν, όχι ποιος είσαι. Η καρέκλα σε φανερώνει, δεν σε κάνει.

Τώρα έχουμε τις αποπομπές και τις λασπολογίες εναντίον όσων καταγγέλλουν. Μετά ίσως ακολουθήσουν και διώξεις. Ποιών όμως, δεν ξέρουμε. Θα δούμε.

Και να σκεφτεί κανείς ότι κόμμα και κυβέρνηση έχουν μόνο 1,5 χρόνο στην εξουσία. Όπως φώναζε και ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας επί Χρηματιστηρίου και καταδικασμένος πρόσφατα γιατί ξέχασε ένα εκατομμύριο, Γ. Παπαντωνίου: «Όλοι για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε, σύντροφοι».


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *