Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Νέα επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα: «Να κάνουμε επανάσταση για να ανατρέψουμε το μνημονιακό καθεστώς»


Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ είπε: «Ας κάνει εκλογές ο κ. Τσίπρας όποτε έχει κέφια, κι αν βρει την ψήφο του… Ο κ. Τσίπρας έκανε κάποιες επιλογές πολύ νωρίς, και λυπάμαι για τον εαυτό μου που δεν το διέγνωσα έγκαιρα» ανέφερε.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με την αμφισβήτηση της Συνθήκη της Λωζάνης, η κ. Κωνσταντοπούλου έστρεψε τα πυρά της εκ νέου κατά της κυβέρνησης.


«Το πιο επικίνδυνο είναι ότι η ίδια η κυβέρνηση έχει συναινέσει στη σχετικοποίηση όλων των διεθνών συμβάσεων, το διεθνούς δικαίου. Ότι έχει συνομολογηθεί από τηνκυβέρνηση, θέτει εν αμφιβόλω το διεθνές κεκτημένο. Με την υπογραφή που έβαλε ο πρωθυπουργός στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, έβαλε τα θεμέλια του συνολικού κλονισμού του διεθνούς δικαίου, του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Ο κ. Ερντογάν τα βρίσκει και τα κάνει, γιατί τυγχάνει μίας προνομιακής συμπεριφοράς από την ΕΕ, από την Ελλάδα (…)», ανέφερε μεταξύ άλλων. Άφησε μάλιστα αιχμές και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για τις απαντήσεις που έδωσε κατά καιρούς, στον τούρκο ομόλογό του. «Ας υπάρξει ένα μέτρο στις δηλώσεις του Προέδρου, που κάνει επαναστατική γυμναστική, δήθεν υπεράσπισης της χώρας την ώρα που ο ίδιος έχει συμβάλει στην υποβάθμιση των διεθνών σχέσεων της χώρας , και της δημοκρατίας στη χώρα».
»Δεν υπάρχει δημοκρατία στη χώρα, ζούμε σε ένα αντιδημοκρατικό, αυταρχικό καθεστώς. Και πρέπει εμείς να κάνουμε μία επανάσταση, να ανατρέψουμε αυτή την απολυταρχία, αυτό το μνημονιακό καθεστώς» είπε.
«Δεν είχα γνώση για τις συζητήσεις περί δραχμής»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επανέλαβε τους χαρακτηρισμούς που έχει διατυπώσει κατά καιρούς κατά του πρωθυπουργού, τονίζοντας πως «σημασία έχει οι άνθρωποι που ζουν στη χώρα, που δεν είναι βολεμένοι, να διεκδικήσουν τη ζωή τους, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Αν σας φαίνεται βαρύ το ξεφτιλισμένος, θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι συμβαίνει στη χώρα, πως σας φαίνεται που γίνεται παρακρατικού τύπου παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, πως σας φαίνεται που αυτοκτονούν άνθρωποι που έζησαν τίμια».
Αναφερόμενη στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, τόνισε πως αυτό είναι παράνομο και θα πρέπει να αποκηρυχθεί.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι δεν είχε γνώση των συζητήσεων περί δραχμής, όπως επίσης και τον φερόμενο διάλογο Ολάντ και Πούτιν για αυτό το ενδεχόμενο. «Από τη στιγμή που επιλέχθηκε η άρνηση ρευστότητας, η υποχρέωση κάθε έντιμου ανθρώπου είναι να προστατέψεις το λαό, δηλαδή να μην υλοποιηθεί αυτή η ασφυξία» είπε, μεταξύ άλλων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου