Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ο Ν. Παππάς δήλωσε ανοιχτός σε αλλαγές για την τροπολογία του "μαύρου"

"Έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε πάντα προσπάθειες για να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις. Εάν υπάρχουν ιδέες για βελτίωση θα τις λάβουμε υπόψη. Θα μπορούσε να προκληθεί ένας πολύ δημιουργικός διάλογος αν αρχίσει σοβαρή συζήτηση και μέσα από διάλογο καταλήξουμε στην επόμενη ημέρα για το τηλεοπτικό τοπίο" δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στηντροπολογία που κατέθεσε και απέσυρε άρον άρον την Παρασκευή με την οποία προβλέπεται να πέφτει "μαύρο" στα τηλεοπτικά κανάλια, μόλις πέντε ημέρες μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης. 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, ο κ. Παππάς, υπεραμύνθηκε μεν της αναγκαιότητας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες με τον τρόπο που τον διεξήγαγε η Κυβέρνηση και δήλωσε πως εάν ο νόμος καταπέσει στο ΣτΕ, τότε ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί, θα επιστρέψει το τηλεοπτικό τοπίο στο status quo ante και θα "υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα". 
"Θα έπρεπε λίγο πιο γρήγορα να διαβλέψουμε τη μεθοδευμένη άρνηση της Ν.Δ για άρνηση συγκρότησης ΕΣΡ. Δυστυχώς στην Ελλάδα, τα ιδιωτικά συμφέροντα είχαν κάμψει τα δημόσια συμφέροντα" είπε και πρόσθεσε ότι: "Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών έχουμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων". 
Επικαλούμενος τον κ. Βορίδη και την κ. Μπακογιάννη, τόνισε: "Άκουσα τον κ. Βορίδη κ την κ. Μπακογιάννη να παραδέχονται ότι έπρεπε να έχει γίνει διαγωνισμός. Να πουν γιατί δεν τον έκαναν. Ποιες πιέσεις ασκήθηκαν".
Ερωτηθείς για το εάν δυσμενής εξέλιξη για την Κυβέρνηση σε σχέση με τον διαγωνισμό θα μπορούσε να προκαλέσει εκλογές, ο κ. Παππάς απάντησε "όχι. Εκλογές συμβαίνουν όταν χάνεις την κοινοβουλευτική πλειοψηφία" ενώ αρνήθηκε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του διότι "ο διαγωνισμός έχει δικαιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού".
Με μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter σχολίασε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, τη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά στον ΣΚΑΪ.
 
"Ο @nikospappas16 ζητάει στον #skai συναίνεση για να ρίξει "μαύρο" στα κανάλια! Συνενόχους σε αυτό δεν θα βρει.Ας το καταλάβει καλά. #fygete", έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Λαζαρίδης.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *