Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Φίλης για Πολύδωρα: Eμείς δεν επιλέγουμε κομματικά αλλά αξιοκρατικά..!

«Δεν έχει κύρος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής;» - Απάντηση Κουρουμπλή στον Καραγιαννίδη: Να βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους 


Απαντήσεις και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν για την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα ως προτεινόμενου για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ έδωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Εμείς δεν επιλέγουμε κομματικά αλλά αξιοκρατικά» είπε ο κ. Φίλης υποστηρίζοντας ότι η πρόταση αυτή δεν ήταν για να «καεί» αλλά για να υπάρξει συναίνεση.

«Δεν έχει κύρος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής;» αναρωτήθηκε επίσης ο κ. Φίλης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή Δράμας Χρήστου Καραγιαννίδη ότι «καταλαβαίνετε ότι μας ξεφτιλίζετε;» λέγοντας στο ΣΚΑΪ ότι «εκ των πραγμάτων όλοι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους αφού αναζητούμε τη συναίνεση».

Δεν υπήρξε επίθεση στο ΣτΕ αλλά έντονη κριτική

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 4339 υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο έκανε «νομικοπολιτική στάθμιση».

Παράλληλα κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση της κυβέρνησης είπε ότι «δεν υπήρξε επίθεση στο ΣτΕ αλλά έντονη κριτική για την απόφαση του δικαστηρίου».

«Παλαιότερα ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει πει πολύ πιο επικριτικά πράγματα για τη Δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Ωστόσο απέφυγε να υιοθετήσει χαρακτηρισμούς όπως «ριφιφί» για την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου λέγοντας ότι «οι χαρακτηρισμοί δεν βοηθούν τη συζήτηση για να βρεθεί μια λύση».

«Η ευθύνη δεν είναι στη Δικαιοσύνη αλλά στη Νέα Δημοκρατία. Η απόφαση του ΣτΕ είνα παρελκόμενο της στάσης της Νέας Δημοκρατίας» συμπλήρωσε για το θέμα.


Ξεκαθάρισε, δε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργούν τα κανάλια χωρίς άδειες.  



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *