Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ο "ιπτάμενος πρωθυπουργός" από την Αβάνα στο...Αμπου Ντάμπι

Οκτώ ημέρες εκτός Ευρώπης θα βρίσκεται ο Α. Τσίπρας εν μέσω της πιο σημαντικής διαπραγμάτευσης Αθήνας και δανειστών από το καλοκαίρι του 2015. 


Από την Κούβα στο Άμπου Ντάμπι και μετά από μία μικρή διακοπή όπου επιστρέφει στην Ελλάδα θα μεταβεί στο Ισραήλ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επέλεξε τα… ταξίδια από την διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα βρίσκεται περίπου 7 ημέρες εκτός …Ευρώπης με μία μικρή στάση καθώς σήμερα αναμένεται να έρθει στην Αθήνα όπου θα αναπαυθεί για λίγες ώρες και αύριο θα ταξιδέψει για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε μία κρίσιμη περίοδο για την χώρα, έτσι όπως την περιέγραψε με δραματικούς τόνους ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος χαρακτηρίζοντας τον Δεκέμβριο ως μήνα εξίσου κρίσιμο με το καλοκαίρι του 2015 που οδήγησε στο δημοψήφισμα και στο τρίτο Μνημόνιο, ο Πρωθυπουργός αντί να επικοινωνεί με ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να εξασφαλίσει μία συμφέρουσα  συμφωνία για την Ελλάδα, φαίνεται ότι θεωρεί δεδομένη την συμφωνία και  επιλέγει τον δρόμο των ταξιδιών εκτός Ευρώπης. Μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα κινείται μεταξύ Αμπού Ντάμπι και Ισραήλ ενώ στις 14 και 15 Δεκεμβρίου μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σήμερα επιστρέφει στην Αθήνα μετά από πέντε ημέρες παραμονής στην Κούβα για την κηδεία του Φ. Κάστρο. Αύριο θα μεταβεί στο  Άμπου Ντάμπι  προκειμένου να παραστεί στην Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου. Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Φρανσουά Ολάντ καθώς και με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη κ. Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει κοινοποιήσει το Μ. Μαξίμου, στις 8 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα ώστε να συμμετάσχει στην τριμερή διάσκεψη Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, η οποία αντικείμενο της θα έχει την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών. Στο περιθώριο της Διάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί επίσης, διμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός προγραμματίζει και ταξίδια τον Ιανουάριο καθώς σχεδιάζει  να επισκεφθεί τη Σερβία, για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο κ. Νίκολιτς καθώς και τον πρωθυπουργό κ. Βούτσιτς, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και την Ουκρανία, όπου θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας.




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *