Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Δημόσιο: Μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και αυξήσεις!


Μια τροπολογία που πέρασε νύχτα και μετά από πιέσεις βουλευτών ανοίγει το δρόμο για αυξήσεις σε μισθούς και μονιμοποιήσεις συμβασιούχων.

Λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις γιορτές πέρασε μια τροπολογία... αγιοβασιλιάτικη για χιλιάδες εργαζόμενους στους ΟΤΑ, καθώς ανοίγει παράθυρο για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων, αλλά και για μισθολογικές αυξήσεις με απλές δικαστικές αποφάσεις.

Παρά τις αντιρρήσεις του υπουργείου Οικονομικών καθώς θα υπάρξει σφοδρή αντίδραση από τους δανειστές από τη στιγμή που είναι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας για πάγωμα των δαπανών, ειδικά σε ό,τι αφορά στους μισθούς του Δημοσίου, αλλά και για πλαφόν στις προσλήψεις, στο νομοσχέδιο για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό πέρασε τροπολογία που καταργεί την υποχρέωση των Δήμων να φτάνουν ως το τέλος τη δικαστική παρεμπόδιση της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ανοίγοντας έτσι διάπλατα το παράθυρο μονιμοποίησης των συμβασιούχων με μια και μόνη δικαστική απόφαση.

Την ίδια ώρα δίδεται η δυνατότητα με μια δικαστική απόφαση να παρασχεθούν και μισθολογικές αυξήσεις στους συγκεκριμένους υπαλλήλους.
Κάπως έτσι και σε ό,τι αφορά όσους ήδη έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και έχουν δικαιωθεί είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια των Δημάρχων εάν θα συνεχίσουν τις προσφυγές για μη μονιμοποίηση. Πολλοί θεωρούν βέβαιο ότι οι μονιμοποιήσεις είναι πλέον δεδομένες καθώς οι δημοτικές αρχές θα υπολογίσουν το πολιτικό κόστος και έτσι δεν θα προσφύγουν.

Ουσιαστικά με την τροπολογία άνοιξε ο δρόμος μονιμοποιήσεων και αυξήσεων με μια και μόνη δικαστική απόφαση.






0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *