Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Δώδεκα τελικά οι νεκροί έπειτα από την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία


Φορτηγό σκόρπισε τον θάνατο σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Συνελήφθη ο οδηγός, νεκρός ο συνοδηγός. Ανάληψη ευθύνης από τους τζιχαντιστές

Ενα φορτηγό με πινακίδες Πολωνίας, που είχε κλαπεί, ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το βράδυ της Δευτέρας, παρασύροντας δεκάδες άτομα. Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν. Ηταν μία στοχευμένη πράξη, μία τρομοκρατική ενέργεια και όχι ατύχημα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών. Οι αστυνομικές δυνάμεις αναζητούσαν τον δράστη ο οποίος τα πρώτα λεπτά κατάφερε να διαφύγει πεζός. Ο οδηγός συνελήφθη αλλά, στο φορτηγό επέβαινε δεύτερο άτομο το οποίο σκοτώθηκε κατά την πρόσκρουση. Λίγο αργότερα το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

«Η αλληλουχία των γεγονότων υποδεικνύει είτε ατύχημα είτε επίθεση», είπε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βερολίνου Αντρέας Γκαϊσέλ.

Η πλατεία όπου σημειώθηκε η επίθεση 
  
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στη λεωφόρο Κουρφύρστενταμ, στην Μπράιτσχαΐντπλατς, στο δυτικό Βερολίνο, μια κεντρική πλατεία η οποία -λόγω εορτών- ήταν γεμάτη κόσμο. Σε εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονταν δεκάδες άνθρωποι πεσμένοι στον δρόμο, ενώ αρκετά κιόσκια της αγοράς είχαν διαλυθεί.





Η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, ενημερώθηκε για το συμβάν δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ. Η Μέρκελ «πενθεί» για τα θύματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

  

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το φορτηγό δεν έκοψε καθόλου ταχύτητα πέφτοντας με δύναμη στο συγκεντρωμένο πλήθος. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και δεκάδες ασθενοφόρα.



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *