Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Η Υπαγωγή των ναζιστών στους θεσμούς του ΣΥΡΙΖΑ



Μετά την «13η σύνταξη» που απλόχερα μοιράζει ο Αλέξης Τσίπρας έχουμε ένα ακόμα ευχάριστο νέο: Επιτέλους σοβαρεύτηκε η Χρυσή Αυγή! Μάλιστα φίλοι μου. Θυμάστε τι είχε τραβήξει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου πριν μερικά χρόνια όταν, σε μια αποστροφή του λόγου, είχε μιλήσει για «σοβαρή Χρυσή Αυγή»;

Τω καιρώ εκείνω οι χρυσαυγίτες ήταν ακόμα ναζιστές που έδερναν και, ενίοτε, σκότωναν.  Τώρα όμως όλα αυτά έχουν τελειώσει. Η Χρυσή Αυγή έχει πια αφήσει πίσω της τις σβάστικες, τους τραμπουκισμούς, τους Φύσσες και τους Λουκμάνηδες και κατευθύνεται σιγά σιγά προς τον δρόμο του εκδημοκρατισμού. Το είδαμε στο Καστελόριζο, όπου οι δημοκρατικά εκλεγμένοι βουλευτές (sic) κ.κ. Παππάς και Κασιδιάρης έκαναν τον Ερντογάν να μη βγάλει κιχ. Και το επιβεβαιώνει οριστικά ο (πρώην υπουργός Δικαιοσύνης παρακαλώ)  Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος, σε συνέντευξή του στη Βραδυνή, τόνισε πως η Οργάνωση του υπόδικου Νίκου Μιχαλολιάκου «εφόσον δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας (…) θα πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Δεν γνωρίζω πως θα «υπαχθεί στους θεσμούς της Δημοκρατίας» η Χρυσή Αυγή. Ίσως να αναγκαστούν οι βουλευτές τους να γράψουν εκατό φορές σε μια κόλλα χαρτί τη φράση: «Δεν θα βαράω τους ξένους γιατί είμαι δημοκράτης». Για να το κάνουμε πιο δύσκολο γι αυτούς θα τους υποχρεώσουμε να μην έχουν ορθογραφικά λάθη. Με τη Δημοκρατία δεν παίζουμε. Ωστόσο, ξέρω στα σίγουρα πως μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ουσιαστικά προβιβάσει την Χ.Α. σε δημοκρατικό κόμμα. Και, ας μη γελιόμαστε δεν τα’ βγαλε από το κεφάλι του όλα αυτά ο Παρασκευόπουλος. Ούτε οι Βίτσας-Αυλωνίτου αποφάσισαν μια μέρα να πάνε ταξιδάκι αναψυχής στο Καστελόριζοπαρέα  με τον Κασιδιάρη. Πρόκειται για κεντρική επιλογή του κόμματος.

Η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζεται ως μια σημαντική εφεδρεία στον αέναο πόλεμο κόντρα στους φιλελέδες και τους γερμανοτσολιάδες. Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν σαν στόχο να προετοιμάσουν το έδαφος. Να μετρήσουν τις αντιδράσεις. Φανταζόταν ποτέ κανείς πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκυβερνούσε με τον Πάνο Καμμένο; Πόση απόσταση έχει λοιπόν να διανύσει μέχρι τον Μιχαλολιάκο;

Το δεδομένο είναι ένα. Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να μπει στην κυβέρνηση μιας χώρας της Ε.Ε. Οι ευρωπαίοι δεν είναι προχώ δημοκράτες σαν κι εμάς, έχουν ένα θέμα με τα νεοναζιστικά κόμματα στις χώρες-μέλη τους. Ο Μιχαλολιάκος θα συγκυβερνήσει όταν αποφασιστεί η τελική ρήξη.



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *