Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Στην Αθήνα η επιστολή των θεσμών για τις παροχές Τσίπρα


Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται ήδη το e-mail των εταίρων αναφορικά με τις διευκρινήσεις που ζητούν για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που πήρε η Αθήνα.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, στο e-mail καταγράφονται τα σημεία στα οποία ζητούν οι εταίροι απαντήσεις.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, παράγοντες του ESM εκτιμούν ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Κυβερνητικές πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση εμφανίζονται αισιόδοξες πως μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση και θα είναι δυνατό το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Σημείωναν μάλιστα πως μόλις αποσταλούν οι διευκρινίσεις το θέμα θα διευθετηθεί χωρίς να χρειαστεί συνεδρίαση πχ του Eurogroup.

Εξίσου αισιόδοξος εμφανίστηκε κυβερνητικός αξιωματούχος και ως προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέσα στον Ιανουάριο και επέρριπτε την ευθύνη στη στάση του ΔΝΤ.


«Στην Ευρώπη δεν υπάρχει κανένας που να θέλει αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης πλην κάποιων που το κάνουν με τεχνητό τρόπο» σημείωσε. Εκτίμησε πως κάποιοι για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης εμφανίζονται αδιάλλακτοι αλλά κατέληξε:  «Δεν μπορεί να υπάρχουν δυνάμεις που να θέλουν πτώση κυβέρνησης άλλης χώρας». 



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *