Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Χάρισαν εκατομμύρια στο «Άγιο Όρος»

  Επιτέλους συμφώνησαν κυβέρνηση – αντιπολίτευση  


Το ακατάσχετο της ετήσιας κρατικής χορηγίας προς τα μοναστήρια του «Αγίου Όρους», την απαλλαγή τους από την υποχρέωση δήλωσης στοιχείων και ακινήτων και τη μη υποβολή ετήσιου υπολογισμού οικονομικής δραστηριότητας, ψήφισε σε διακομματική συναίνεση η Βουλή προχτές Τετάρτη βράδυ.

Λεπτομερέστερα, μέσα στο όργιο άσχετων τροπολογιών καθώς τέλειωνε η χρονιά, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το «Χωρικό Σχεδιασμό» προστέθηκε και η σχετική τροπολογία, συνυπογραμμένη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρολιάκο, της ΝΔ  κ. Θ. Μπούρα, των ΑΝΕΛ κ. Γ.Λαζαρίδη, του ΠΑΣΟΚ κ. Α. Λοβέρδο και της Ένωσης Κεντρώων κ. Γ. Σαρίδη.

Έτσι:

«Οι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους απαλλάσσονται από την υποχρέωση να υποβάλλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, απολογισμό της συνολικής οικονομικής τους δραστηριότητας και ξεχωριστό απολογισμό της επιχορήγησης ή χρηματοδότησης που έλαβαν και είναι μικρότερη του 100% των συνολικών χρηματικών ποσών που διαχειρίσθηκαν. Παράλληλα απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής του προϋπολογισμού τους για το επόμενο έτος.

Το ποσό της ετήσιας κρατικής χορηγίας προς τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους είναι ακατάσχετο. Η ετήσια χορηγία βασίζεται σε έναν νόμο του 1981 και το 2016 (Σ.Σ. φέτος ήταν 1,24 εκ. ευρώ).

Ο Ιερές Μονές του Αγίου όρους απαλλάσσονται από «την υποχρέωση της υποβολής δήλωσης στοιχείων και ακινήτων (Ε9) προγενέστερων ετών»
Στη φωτογραφία οι κ. Εφραίμ και Αρσένιος, ηγέτες της μονής Βατοπεδίου, που οδεύουν προς πλήρη απαλλαγή από το σχετικό ομώνυμο σκάνδαλο.




  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *