Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Επαναλαμβάνεται μετά από έφεση Εισαγγελέα η δίκη του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ


Λίγες ημέρες πριν στεγνώσει το μελάνι της αθωωτικής απόφασης στο πρόσωπο του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος ο Εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Δ´ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και η δίκη του θα επαναληφθεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ανδρέας Γεωργίου είχε διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, γιατί διατήρησε για ορισμένους μήνες -από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2010- παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ και τη θέση του ως υπαλλήλου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Παράλληλα, αντιμετώπιζε και την κατηγορία ότι δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αν και είχε σχετική υποχρέωση βάσει του νόμου, με αποτέλεσμα να λάβει όλες τις αποφάσεις για τα στοιχεία που αφορούν το έλλειμμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών της ανεξάρτητης αρχής.

Ενώπιον του Α. Γεωργίου εκκρεμεί ενώπιον του συμβουλίου Εφετών (για δεύτερη φορά μετά από αναίρεση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου) και η κακουργηματική κατηγορία της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009, προκειμένου να μπει η χώρα στο μνημόνιο.






0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *