Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Τούρκος βουλευτής: Θα υψώσω την τουρκική σημαία στα νησιά, και την ελληνική θα τους τη στείλω πίσω με κούριερ


O βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Τανζού Οζτζάν, μιλώντας στην τουρκική Βουλή είπε ότι θα πάει ο ίδιος να υψώσει την τουρκική σημαία στα νησιά του Αιγαίου και απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα και σε άλλους βουλευτές να πάνε μαζί του.

O βουλευτής της κεμαλικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι τα νησιά αποτελούν κομμάτι της Τουρκικής Δημοκρατίας και θα πάει εντός των επόμενων ημερών με κάποιους άλλους που σκέφτονται όπως κι εκείνος μαζί με βάρκα και θα κατεβάσει την ελληνική σημαία για να υψώσει την τουρκική. Μάλιστα είπε ότι στη συνέχεια θα διπλώσει την ελληνική σημαία και θα τη στείλει με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο Τανζού Οζτζάν ζήτησε επίσης να επιδοθεί ΝΟΤΑΜ στην Ελλάδα για το θέμα αυτό και η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να πράξει τα δέοντα. "Εδώ υπάρχουν 18 νησιά και 2 βραχονησίδες.


Ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός ξέρουν όλη την ώρα να πετάνε εθνικιστικές εκφράσεις, αλλά για να διώξουν την ελληνική σημαία από χωρικά μας ύδατα που αποτελούν κομμάτι της Τουρκικής Δημοκρατίας με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το δίκαιο, κλείνουν τα μάτια. Να δώσουν ΝΟΤΑΜ στην Ελλάδα λέγοντας: ‘Βγάλε τη σημαία σου αδελφέ, εδώ είναι δικό μου έδαφος’, δεν το λένε".  



Πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου