Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Η ώρα της θητείας και του χρέους


Τα τύμπανα πολέμου Ελλάδας - Τουρκίας ηχούν στη δημοσιογραφική επικαιρότητα θυμίζοντας εκείνες τις ένδοξες ημέρες του '96 όπου ο στόλος εφορμούσε υπό την τηλεοπτική κάλυψη. Με μπαράζ δημοσιευμάτων εδώ και εβδομάδες καταδεικνύεται επιθετικότητα από τις συμμαχικές και  γείτονες χώρες των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας.

Ομολογουμένως ένας τρίτος Βαλκανικός πόλεμος μεταξύ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ θα ήταν ο διακαής πόθος της Ρωσίας και όλων των μελών του μετώπου διακυβέρνησης των κρατών υπό άλλα πολιτεύματα. Πόσο πιθανή όμως μπορεί να είναι η αντιπαράθεση με την Ελλάδα από τη πλευρά της φίλης Αλβανίας που δεν διαθέτει αξιοσημείωτες Ένοπλες Δυνάμεις και τη φίλη Τουρκία που ξεκλήρισε τις δικές της Ένοπλες Δυνάμεις μετά το αυτοκαταστροφικό πραξικόπημα εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης Κυβέρνησής της. θερίζοντας με τα πολυβόλα πολίτες.; Σενάριο επιστημονικής φαντασίας για τους ειδικούς μέσα σε ένα παγκόσμιο χωριό που εδώ και δεκαετίες δεν υπάρχουν πια εσωτερικές διαμάχες που να μην επηρεάζουν την παγκόσμια εντροπία.


Ο εγκλεισμός της ελληνικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής στη διαμάχη Ελλάδας - Τουρκίας διευκολύνει πολλούς και κυρίως αφαιρεί από την Ελλάδα την εξωστρέφεια, την οποία ακολούθησαν όλες οι άλλες χώρες μη εξαιρουμένης της Τουρκίας η οποία υπό το δόγμα του στρατηγικού βάθους Νταβούτογλου αναγνώρισε το λάθος της ακόμα και σε αυτή την επιλογή των Ιμίων ως πεδίο αντιπαράθεσης. Οι λαθρομετανάστες παρεισφρέοντας στους δύσμοιρους πρόσφυγες πολέμου αποτέλεσαν ένα υβριδικό "Δούρειο Ίππο" κατάλληλο για τη βρώμικη δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Κακώς τα ελληνικά ακριτικά νησιά αποτελούν τα μόνα κατάλληλα νησιά για τον Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής, αν υπάρχει αυτή, για την παραμονή τόσων εν δυνάμει πρωτοφανών απειλών για την κοινωνική και πολιτική συνοχή τους.

Ασφαλώς δεν χρειάζεται εφησυχασμός και οι δηλώσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας αποδεικνύουν την αυταπάρνηση των Ενόπλων Δυνάμεων και τη σύμπλευση πολιτείας και λαού στην αντιμετώπιση κάθε επιβουλέα. Δυστυχώς όμως μονίμως επικεντρωνόμαστε στους εξωτερικούς αμελώντας για αυτούς που βρίσκονται ήδη μέσα μας και δυναμιτίζουν με συνεχείς αποσταθεροποιητικές ενέργειες κάθε προσπάθεια αποτίναξης της αιώνιας σκλαβιάς σε Μνημόνια, δανειστές και εσωτερικούς δυνάστες, πατριώτες της πλάκας.

Η ώρα της θητείας, της σύνδεσης λαού και στρατού, της ισχυροποίησης των δεσμών συνοχής του Ελληνικού Κράτους έχει φθάσει. Πρέπει να ανατραπεί η επαίσχυντη μείωσή της που προξένησε στο παρελθόν σκοπίμως κενά  ώστε οι λεονταρισμοί κάποιων να γίνονται εν γνώσει τυχόν αδυναμιών. Αλίμονο αν και τώρα με τόσες λεκτικές απειλές αδιαφορούμε στο εθνικό μας χρέος, άνδρες και γυναίκες. Αν ο κ.Ερντογάν και ο κ.Ράμα έχουν τόσες απαιτήσεις ποιος ο λόγος που κανείς δεν μιλάει για τις τραγικές αμέλειες και ενέργειες στο χώρο της Άμυνας, έστω και τώρα.



Είναι αρκετή για την Άμυνα της χώρας, για τους απαραίτητους εθνικούς δεσμούς, η 9μηνίτικη θητεία των νέων της Ελλάδας; Οφείλουν να απαντήσουν οι αρμόδιοι πολιτικοί ηγέτες καθώς και οι στρατιωτικοί ομόλογοί τους πριν να είναι αργά και θρηνούμε πάλι αποκρύβοντας αλήθειες και λάθη όπως το 1974, που επίορκοι Αξιωματικοί έστελναν ήρωες για ύπνο, ενώ οι Τούρκοι έκαναν απόβαση στη μαρτυρική Κερύνεια. Τι λέει, άραγε, ο νέος τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και επίδοξος μέλλον Υπουργός στο ερώτημα, κ.Άδωνις Γεωργιάδης;


Είναι πια ατυχώς η κ.Μέρκελ, στην οποία τηλεφώνησε πρόσφατα ο κ.Τσίπρας από την Κούβα ή όπου αλλού είναι, ο εγγυητής των εθνικών συνόρων μας πέραν της ιδιοκτησίας των τηλεπικοινωνιών, αεροδρομίων και άλλων ευαίσθητων τομέων της Ελλάδας;

Καλά είναι να το γνωρίζουμε να την ευχαριστούμε με αγάλματα και οδούς όπως έκαναν στο παρελθόν και οι γείτονες Αλβανοί για το ζεύγος Κλίντον, που ευτυχώς "κάηκε στο ζέσταμα" της παγκόσμιας τάξης ή αταξίας.



Αυτά προς το παρόν και καλά είναι να έχουν γνώση οι φύλακες, για τα στημένα επισόδια που βασίζονται πάντα στην εγγύηση της αδράνειας  και της σύγχυσης πριν εκδηλωθούν...


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *