Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Το ξέπλυμα…



Η πρώτη εικόνα, δείχνει τον Τσίπρα κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Στάινμαγιερ να αναφέρεται στους κινδύνους από την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Η δεύτερη εικόνα δείχνει τους Καμμένο, Βίτσα και λοιπούς βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πλάι με τους νεοναζιστές Παππά και Κασιδιάρη ν' αγναντεύουν στο Καστελόριζο. Ας βάλουμε δίπλα δίπλα τις δυο εικόνες, ας κάνουμε μια σύγκριση και ας βγάλουμε συμπεράσματα.

Ο Καμμένος είχε την ιδέα. Να επισκεφτεί η επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής ακριτικά νησιά, κάτι σαν μια κίνηση συμβολισμού απάντηση στις Τουρκικές προκλήσεις. Κάπως έτσι προφανώς το σκέφτηκε. Ο αναπληρωτής του Βίτσας, προφανώς βρήκε καλή την ιδέα και το αποφάσισαν. Γιατί αυτό αποτελεί μια καλή ιδέα ως απάντηση στους Τούρκους, αδυνατώ να το καταλάβω, αλλά αυτό είναι δικό μου πρόβλημα. Θα τρομάξει ο Ερντογάν και οι στρατηγοί του βλέποντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και των νεοναζιστών και θα το ξανασκεφτούν; Η μήπως θα τονωθεί το ηθικό των κατοίκων των ακριτικών νησιών, αν δουν τον Καμμένο εκεί; Ποιος ξέρει.

Ωστόσο αυτό είναι το μικρότερο κακό. Στον Καμμένο αρέσουν οι συμβολισμοί, ντύνεται κομάντο, στρατηγός ή πτέραρχος και κάνει ο,τι νομίζει. Μια φορά, είχε βάλει και ο Τσίπρας ένα στρατιωτικό τζάκετ και επισκέφτηκαν μαζί μια στρατιωτική μονάδα. Το ταίριασμα των δυο κυβερνητικών εταίρων, είναι βέβαια ένα πρόβλημα, αλλά αυτό δεν είναι δικό μου. Η όσμωση των δυο (που κορυφώνεται όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούν τις ατάκες του Καμμένου στη Βουλή), θα έπρεπε ν απασχολεί όσους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να επικαλούνται το αριστερό πρόσημο. Αυτοί που δεν βρίσκουν κανέναν παραλογισμό όταν βλέπουν βουλευτές του κόμματός τους να υμνούν τον Κάστρο και να χειροκροτούν τον Καμμένο!

Το μεγαλύτερο κακό, το περιγράφει η δεύτερη εικόνα, η οποία μάλιστα ακυρώνει απόλυτα τον λόγο Τσίπρα στην πρώτη. Το κοινό ταξίδι και η συνύπαρξη δηλαδή βουλευτών δημοκρατικών κομμάτων με βουλευτές που υμνούν τον Χίτλερ. Η συμβολική (;) αυτή κίνηση στο Καστελόριζο, είχε και έναν επιπλέον συμβολισμό. Οι φασίστες (την άνοδο των οποίων φοβάται ο Τσίπρας) είναι δυνατόν ν αποτελούν ένα μέρος μιας συνολικής κοινοβουλευτικής αντίδρασης, μιας κοινής δράσης νεοναζιστών με βουλευτές δημοκρατικών κομμάτων.

Στην καθομιλουμένη, αυτό ονομάζεται ξέπλυμα. Καθαρίζουν ή τουλάχιστον επιχειρούν να καθαρίσουν τους δηλωμένους νεοναζιστές η οργάνωση των οποίων μάλιστα κατηγορείται για βαριά κακουργήματα και η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Να μην υποθέσουμε ότι το πολιτικό αυτό ξέπλυμα θα επηρεάσει αυτή την διαδικασία, θα είναι αυθαίρετο. Τι να υποθέσουμε ωστόσο για την ενέργεια υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δεχτούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο; Κάποια κόκκαλα από το απίθανο αυτό ταξίδι και την απίστευτη αυτή συνύπαρξη θα τρίζουν, αυτό είναι σίγουρο…



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *