Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Σήμερα η απόφαση για το χρέος -Τι απαιτεί εγγράφως το EWG


«Χωρίς ομοφωνία» ολοκληρώθηκε χθες το EuroWorking Group αναφορικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τα πρόσφατα νομοθετημένα μέτρα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ευρωπαίοι ζήτησαν έγγραφη διαβεβαίωση από το υπουργείο Οικονομικών ότι η παροχή στους συνταξιούχους είναι εφάπαξ και όχι επαναλαμβανόμενη.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι μέσα στο επόμενο 48ωρο θα φανεί λευκός καπνός και θα ξεμπλοκάρουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το Χρέος.

Oπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανταλλαγή απόψεων έγινε με «εποικοδομητικό τρόπο» και υπήρξε συζήτηση σχετικά με τις πιθανές επιλογές προκειμένου να «ξεπαγώσει» η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. «Οι διαβουλεύσεις στα κράτη-μέλη θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το απόγευμα, όταν θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο μέλλον» κατέληξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. 

Πηγές του ΥΠΟΙΚ: Εξετάσαμε εναλλακτικές λύσεις

Πιθανές εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος εξετάστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στην τηλεδιάσκεψη του EWG ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω στις πιθανές συνέπειες που τυχόν θα έχουν στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος τα πρόσφατα μέτρα που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν έως και σήμερα, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, οπότε και θα ληφθεί μία απόφαση για τα επόμενα βήματα.





0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *