Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Tο καλό σενάριο είναι ο αργός θάνατος και το κακό ο ξαφνικός – μπαμ και κάτω.



Οι περισσότεροι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι άνθρωποι που δεν είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα τη χλιδή, την εξουσία και τον μισθό που απολαμβάνουν και θα κάνουν τα πάντα για να τα διατηρήσουν. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα κάνουν όλοι αυτοί αν δεν επανεκλεγούν; Που θα βρουν δουλειά ειδικά στη σημερινή αγορά; Κι ακόμα και να βρουν, πόσα θα παίρνουν; Δεν ξέρω καμιά εταιρεία να ζητά προσωπικό με προσόντα «τη μάχη στον αγώνα για το Δεν Πληρώνω».

Το ίδιο θέλει και η πυρηνική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως φαίνεται, ο Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος με περιορισμένη διανοητική ικανότητα και τεράστια ανασφάλεια, παρά ένας μακιαβελικός ηγέτης. Όση σιγουριά του λείπει, τόσο ναρκισσισμό έχει – κάπως πρέπει να αναπληρώσει το κενό. Απλά επειδή έχουμε συνηθίσει τον ναρκισσισμό τύπου Βαρουφάκη, μας φαίνεται παράξενο. Και το να παίζεις το θύμα, ναρκισσιστικό είναι, αλλά από διαφορετική σκοπιά.

Γι’ αυτό και το αφήγημα δε μπορεί να είναι άλλο, από το «οι κακοί ξένοι θέλουν να ρίξουν τον Αλέξη και να φέρουν τον Κυριάκο». Αυτό εκτός από ψέμα, είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο ως κυρίαρχη αφήγηση γι” αυτό και πρέπει να αποδομηθεί τάχιστα.

Όταν μπει ένας κακοποιός στο σπίτι σου, εύχεσαι να μην είναι δύο πράγματα:
α) ερασιτέχνης, γιατί θα πανικοβληθεί περισσότερο από σένα
β) βλάκας, γιατί είναι ικανός να σε σκοτώσει και να εξαφανιστεί χωρίς να καταφέρει να πάρει ούτε ένα ευρώ.
Ο Τσίπρας είναι και τα δύο.

Αν έχω δίκιο, τότε θα προσπαθήσει να διατηρηθεί στην εξουσία για όσο του φτάνουν τα λεφτά. Θα εξακολουθήσει να λέει τις γνωστές ανοησίες, να το παίζει «επιθετικός» κλπ. Αν προκύψει κάτι ζόρικο και αναπάντεχο θα αντιδράσει όπως αντιδρά ο ανόητος και ερασιτέχνης κακοποιός. Δεν πιστεύω ότι έχει οργανωμένο σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από το ευρώ, αλλά ακόμη χειρότερα, ότι είναι ικανός να μας κάψει ζωντανούς από τον πανικό του.

Ναι, καλά καταλάβατε: το καλό σενάριο είναι ο αργός θάνατος (αλλά όχι τόσο αργός όσο φαντάζεστε, το πολύ να κρατήσει 8 μήνες το μαρτύριο) και το κακό ο ξαφνικός – μπαμ και κάτω.



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *