Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Με στόχο το 10% η Φώφη φλερτάρει με άλλους τέσσερις βουλευτές


Αέρα στα πανιά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, κυρίως όμως η απόφαση συμπόρευσης μαζί της του Γιώργου Παπανδρέου και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αλλά και η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής της δύναμης.

Μετά τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που έδωσε ήδη μία επιπλέον μονάδα στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά, στελέχη του κόμματος έχουν αναθαρρήσει και ανεβάζουν ήδη τον εκλογικό πήχη στο 10% και πλέον. Ειδικά, δεδομένου ότι παρατηρούν πως ο κόσμος που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανά την Ελλάδα έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν στις εκλογές επικράτησε για δεύτερη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνεχώς διευρύνεται. Μετά την επιστροφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου και την ένταξη σε αυτήν του Ιλχάν Αχμέτ, μετρά ήδη 18 βουλευτές, όσους δηλαδή και η Χρυσή Αυγή, ενώ αναμένονται και νέες …αφίξεις. Δεν είναι λίγοι όσοι αφήνουν να εννοηθεί ότι νέο ‘απόκτημα’ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα είναι γρήγορα ο Γιώργος Καρράς που εξελέγη με τη σημαία της Ένωσης Κεντρώων, ενώ πολλοί θεωρούν πιθανή την ‘μεταγραφή’ τόσο του Χάρη Θεοχάρη και της Κατερίνας Μάρκου, όσο και του Κώστα Μπαργιώτα.

Ο τελευταίος, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε ότι «η παγίωση ενός μικρού πολιτικού σχήματος που θα κινείται από εκλογές σε εκλογές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στην πολιτική ζωή της χώρας», περιγράφοντας έτσι το Ποτάμι και στρέφοντας δειλά το βλέμμα του προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Εκτίμησε μάλιστα ότι η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα στον χώρο είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ευοδωθεί καμία ενωτική προσπάθεια χωρίς τη συνεργασία και τη σύγκλιση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι και τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου. «Το οργανωτικό σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, παρά τις αδυναμίες, μπορεί να αποτελέσει μία βιώσιμη ενδιάμεση λύση στον δρόμο για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού φορέα», είπε.





  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *