Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

600 εξώδικα Σώρρα στο Βόλο σε Εφορίες και Τράπεζες


Φορολογούμενοι πολίτες, που στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης βρίσκονται σε μεγάλη οικονομική δυσκολία και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις, φαίνεται ότι πίστεψαν στις διαβεβαιώσεις του «τρισεκατομμυριούχου» Σώρρα, και προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να αποπληρώσουν τις οφειλές τους! Στις Εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατατεθεί περί τα 100 εξώδικα, ενώ στις Τράπεζες 500.

 Μάλιστα, σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Μαρούγκα στον "Ταχυδρόμο" της Μαγνησίας, η κατάθεση εξώδικων εντολών συνεχίζεται υπό μορφή «βροχής» παρά το γεγονός ότι γύρω από το θέμα υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις, καθώς από το αρχείο ανασύρθηκαν προς διερεύνηση όλες οι δικογραφίες που αφορούν στον Αρτέμη Σώρρα κατόπιν εντολής της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου και ενώ από την Οικονομική Αστυνομία διερευνάται εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της προτροπής της οργάνωσης του κ. Σώρρα. 


Στη Δικαιοσύνη εκκρεμεί και σε ποινικό και σε αστικό επίπεδο η συζήτηση των ισχυρισμών τριών φορολογούμενων, εκ των οποίων ο ένας έχει διαταγή πληρωμής και έχει ασκήσει ανακοπή, ο δεύτερος αντιμετωπίζει αγωγή από Τράπεζα για χρέος και ο τρίτος έχει κάνει ανακοπή κατά Τράπεζας.

Οι προϊστάμενοι των Εφοριών αρνούνται να ικανοποιήσουν το περιεχόμενο των εντολών επικαλούμενοι τους νόμους και το Σύνταγμα, και παραπέμπουν στις υποθέσεις στο υπουργείο Οικονομικών. Συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου ξεκαθάριζαν χθες ότι οι οφειλέτες δεν απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις τους δείχνοντας τα ομόλογα του κ. Σώρρα. Η Διεύθυνση Εισπράξεων έχει αποστείλει οδηγίες σε όλες τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες για τον χειρισμό των εξώδικων δηλώσεων. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι επίσης απορρίπτουν τα αιτήματα.



Τα εξώδικα


 Ο πρόεδρος του τοπικού Γραφείου «Συνέλευσις Ελλήνων», Χρήστος Καρακώστας, λέει ότι με την εξώδικη εντολή εντέλλεται το ελληνικό Δημόσιο, εν προκειμένω οι Δ.Ο.Υ, ως αρμόδια όργανα να εξοφλήσουν τα χρέη από αυτές τις δύο πηγές χρημάτων όπως και οι Τράπεζες.

«Κανένας ούτε στις Εφορίες, ούτε στις Τράπεζες λέει ότι δεν υφίστανται αυτά τα χρήματα, πλην όμως αρνούνται να ικανοποιήσουν τα αιτήματα», αναφέρει ο ίδιος.

 Οι πολίτες ενημερώνονται για τη δυνατότητα διαγραφής των χρεών που υπάρχει κάθε Δευτέρα απόγευμα σε συναντήσεις του κόμματος στη λίμνη, στο ελικοδρόμιο της Νέας Ιωνίας.

«Πρόκειται για ανοιχτές δημόσιες εκδηλώσεις στις οποίες μπορεί να προσέλθει ο καθένας αν θέλει να έχει   αναλυτική ενημέρωση, είτε είναι μέλος του κόμματος, είτε όχι», διευκρίνισε ο ίδιος.

 Ερωτηθείς σχετικώς, για την πορεία των χρεών -αν οι πολίτες δεν πληρώνουν- και τις συνέπειες που υπάρχουν από τον Νόμο, ο κ. Καρακώσας επεσήμανε προς κάθε κατεύθυνση ότι «εμείς δεν λέμε σε κανένα να μην πληρώσει το Δημόσιο ή τις Τράπεζες. Δεν είμαστε το κίνημα Δεν Πληρώνω. Εμείς λέμε ότι υπάρχουν κεφάλαια και όποιος θέλει μπορεί να κάνει χρήση τους» διευκρίνισε.

Κατά κύριο λόγο οι εντολές δίνονται από φορολογούμενους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Υπάρχουν όμως, και άλλοι που δρουν εκ πεποιθήσεως.

«Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη της επιλογής του», επισήμανε ο πρόεδρος του τοπικού γραφείου.

Το Γραφείο της Συνέλευσις Ελλήνων λειτουργεί στο Βόλο από τις αρχές του 2015. Σήμερα στεγάζεται Ερμού με Αντωνοπούλου. Το κόμμα υποστηρίζει ότι υπάρχει το δικαίωμα να γίνει χρήση χρημάτων από τις ανωτέρω πηγές σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, την 65650/13, η οποία αθώωνε τον κ. Σώρρα για το αδίκημα της διασποράς των ψευδών ειδήσεων με το σκεπτικό ότι αποδείχτηκε ότι τα 600 δισ. αμερικανικά δολάρια πράγματι έχουν κατατεθεί υπέρ της ελληνικής κυρίαρχης Δημοκρατίας. Αυτά –σύμφωνα με το κόμμα- αφορούν σε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς και υπάρχουν σε όλες τις Τράπεζες με βάση την υφιστάμενη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Εταιρεία έχει αναλάβει να διαχειρίζεται τα χρήματα του Σώρρα.

Όσον αφορά τα ελληνικά καταπιστεύματα, η Ελλήνων Συνέλευσις ισχυρίζεται ότι υπάρχουν επίσημα στοιχεία από το 2007, σύμφωνα με τα οποία, αυτά ανέρχονται στα 115 τρισ. δολλάρια με υπογραφή του πρώην προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη.



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *