Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Πρόστιμο 864 εκατ. δολ. στη Moody’s για παραπλάνηση επενδυτών


Αποζημίωση 864 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, προκειμένου να διευθετήσει τις διώξεις για τον ρόλο του στην εσφαλμένη εκτίμηση τίτλων ακινήτων, που συνέβαλε στο ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Ο οίκος αξιολόγησης έχει κατηγορηθεί ότι υπερεκτίμησε την αξιολόγηση των τίτλων που ήταν βασισμένοι στα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου («subprimes»), τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, της μεγαλύτερης που έχει ξεσπάσει μετά το μεγάλο κραχ του 1929.

Η αποζημίωση αυτή είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας που υπέγραψαν με τη Moody’s το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και 21 Πολιτείες. Έπειτα από έρευνα που διήρκεσε πολλά χρόνια, η συμφωνία που υπογράφηκε με τη Moody's «περιλαμβάνει όχι μόνο ένα σημαντικό πρόστιμο και την παραδοχή των γεγονότων, αλλά επίσης τη δέσμευση να συμμορφωθεί με νέα μέτρα για να εξασφαλίσει στο εξής την ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών αξιολογήσεών της», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπέιρ.


Το 2015 η Standard and Poor's είχε αποδεχθεί να πληρώσει πρόστιμο 1,37 δισ. δολαρίων επειδή παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με την ποιότητα αυτών των ενυπόθηκων «subprime» δανείων. 




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *