Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ο Τσίπρας έταξε προσλήψεις στο δημόσιο, ενώ υπέγραψε αναστολή διορισμών για ένα χρόνο

Τελικά, πόσο κοντά είναι οι πρόωρες εκλογές; 


Όλοι μας θυμόμαστε, γιατί τόσο κοντή μνήμη δεν έχουμε…, το διάγγελμα Τσίπρα στις 8 Δεκεμβρίου, όταν έταξε 13η σύνταξη και μία σειρά άλλων παροχών, όπως και μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, δηλαδή στο δημόσιο.



Ας θυμηθούμε τι έταξε στις 8 Δεκεμβρίου και επανερχόμαστε…

Ο πρωθυπουργός είπε πως θα διανεμηθούν 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 850 ευρώ και τα αντίστοιχα ποσά θα πιστωθούν στους δικαιούχους στις 22 Δεκεμβρίου, μαζί με τις συντάξεις του Ιανουαρίου. Μεγαλύτερη ενίσχυση θα λάβουν όσοι δικαιούχοι παίρνουν μικρότερες συντάξεις και μικρότερη όσοι βρίσκονται σε ανώτερο «κατώφλι» με κατώτατο όριο παρόλα αυτά τα 300 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα το κονδύλι για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα προέλθει από την υπεραπόδοση των εσόδων που επιτεύχθηκε και δεσμεύτηκε πως κάθε ευρώ που θα πλεονάζει, θα δίνεται προς ενίσχυση των ευπαθών ομάδων.


Επίσης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των νησιών στα οποία πέφτει το προσφυγικό βάρος και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου τονίζοντας πως η ελάφρυνση του χρέους κατά 42,5 δις ευρώ αποτελεί ένα πρώτο και σημαντικό βήμα για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και από την επιτροπεία στο μέλλον.

Ο ίδιος υπογράμμισε και τα άλλα μέτρα που έχει λάβει ή θα λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη και έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την κρίση.

Αναφέρθηκε στην ένταξη 2,5 εκατ. ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ προανήγγειλε την άμεση πρόσληψη 5.000 ατόμων προκειμένου να καλυφθούν κενά στα νοσοκομεία.

Δείτε και το βίντεο πριν σας δείξουμε τι έκανε και τι προτίθεται να κάνει…




Τι υπέγραψε ο Τσίπρας και όλοι οι υπουργοί στις 30 Δεκεμβρίου

Καταρχήν, η 13η σύνταξη μετατράπηκε σε ένα δωράκι εφάπαξ, δηλαδή για μία και μοναδική φορά και αυτό αποδείχτηκε και με έγγραφη επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την επίπληξη των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση, γιατί δεν τους ενημέρωσαν!

Από την άλλη, “τσεκουρώθηκε” το ΕΚΑΣ, οπότε οι συνταξιούχοι αντί να βγουν κερδισμένοι, βγαίνουν τουλάχιστον από 1.000 ευρώ ετησίως χαμένοι!

Πάμε όμως στο μεγάλο ψέμα του Αλέξη Τσίπρα και αυτό το γράφουμε με αποδείξεις.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για 5.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία.

Κύριε πρωθυπουργέ, εμείς δεν θα μιλήσουμε υποθετικά, ούτε θα ρωτήσουμε αν εσείς “ρωτήσατε” τους θεσμούς για τις προσλήψεις που τάξατε. Εμείς θα σας ρωτήσουμε ευθέως!

Αν θα γίνουν προσλήψεις στο δημόσιο, γιατί στις 30 Δεκεμβρίου, εσείς και ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο υπέγραψε την παράταση της αναστολής διορισμών και προσλήψεων στο δημόσιο, έως και τις 31/12/2017, δηλαδή για έναν ακόμη χρόνο;
Θέλετε και απόδειξη;


Ορίστε…

 
 Ακόμη και σήμερα, το υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του, που αναρτήθηκε στο άκρως κυβερνητικό ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει:

“Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το σύστημα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, διευκρίνισε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Μάλιστα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η σχετική απόφαση θα παρθεί ύστερα από συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. Ωστόσο, το πότε θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ είναι ακόμα άγνωστο”.

Δηλαδή και το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί, αλλά πάλι, αφήνει ανοιχτό ένα παραθυράκι για προσλήψεις, χωρίς βέβαια να βάζει χρονικό προσδιορισμό στη συνάντηση με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Μπορεί να μας απαντήσει και ο υπουργός Παιδείας, αν θυμάται τι υπέγραψε στις 30 Δεκεμβρίου; Μήπως το ξέχασε;

Εν κατακλείδι, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η παροχολογία δεν γίνεται τυχαία, αλλά πιθανότατα βαδίζουμε σε πρόωρες εκλογές, μέχρι τον ερχόμενο Μάιο. Γιατί, δεν εξηγείται αλλιώς να βγαίνουν και να τάζουν μαζικές προσλήψεις, χωρίς να μπορούν να τις κάνουν, γιατί πολύ απλά έχουν υπογράψει να μην κάνουν διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο!

Εκτός, αν λάβουμε υπόψιν μας τους ισχυρισμούς του υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη, ο οποίος εκτός από τα “βοθροκάναλα της διαπλοκής”, “τους πληρωμένους δημοσιογράφους”, που βλέπει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, τώρα θα μας πει ότι στο Εθνικό Τυπογραφείο υπάρχουν… προβοκάτορες που τυπώνουν ότι θέλουν…

Έλεος με την πρώτη φορά… ΣΥΡΙΖΑριστερά και τις γνωστές τακτικές του παλιού πολιτικού σκηνικού (σ.σ. από το οποίο βεβαίως βεβαίως η παρούσα κυβέρνηση μας… απάλλαξε αλλά ακόμη δεν μάθαμε το πως!) όπου έταζαν θέσεις για μερικά ψηφαλάκια!






0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *