Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Γεννηματά: Κυρίαρχο το δίλημμα «εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή»


«Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος αλλά γινόμαστε ο ενναλακτικός πόλος για τη χώρα με προοδευτική πρόταση», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στον χαιρετισμό της στην κοινή εκδήλωση του ινστιτούτου ΙΣΤΑΜΕ - Ανδρέας Παπανδρέου και του γερμανικού ινστιτούτου Φρίντριχ Έμπερτ, με θέμα: «Ελληνική οικονομία ώρα μηδέν. Υπάρχει διέξοδος;».

Η κ. Γεννηματά κινήθηκε στο πλαίσιο των σημερινών παρεμβάσεών της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, δεν νομιμοποιούνται να δεσμεύσουν την χώρα με μνημόνιο 3+, 4ο μνημόνιο, μόνιμο κόφτη και μόνιμη επιτροπεία, και να υποθηκεύσουν με αυτό τον τρόπο το μέλλον του ελληνικού λαού.

Τόνισε ότι οι επόμενες εκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποδειχθούν ένα ακόμη «πείραμα», μια ακόμη χαμένη ιστορική ευκαιρία, αλλά το 2017 πρέπει να είναι ένα έτος-στοίχημα με στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και μη παλινόρθωση της Δεξιάς.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι το πραγματικό πολιτικό δίλημμα δεν είναι «λαϊκισμός ή σοβαρές ευρωπαϊκές δυνάμεις», αλλά «εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή» - ένα δίλημμα το οποίο χαρακτήρισε «κυρίαρχο».

«Η εθνική συνεννόηση και η εθνική γραμμή, δεν θα γίνουν πράξη χωρίς αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, χωρίς την αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Οι ομιλητές, Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιάννης Κουτσούκος, Φίλιππος Σαχινίδης, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Γιάννης Καλογήρου, ανέδειξαν την αναγκαιότητα η οικονομία να περάσει σε ανάπτυξη με ριζικές μεταρρυθμίσεις, ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μείωση των φορολογικών συντελεστών και σειρά προτάσεων για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ    

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *