Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Σε δίκη ο Σώρρας για το ρατσιστικό παραλήρημα

Ανοιξε ο κύκλος των ποινικών διώξεων για τον Αρτέμη Σώρρα από τη Δικαιοσύνη, έστω και με καθυστέρηση.


Τις πρωτοφανείς δηλώσεις κατά παραολυμπιονικών ο Αρτ. Σώρρας τις είχε κάνει τον περασμένο Σεπτέμβριο

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και μάλιστα με απευθείας παραπομπή στο ακροατήριο.

Ο λόγος, το υβριστικό παραλήρημά του σε βάρος των Παραολυμπιονικών αλλά και εκείνων που προσπάθησαν με μεγάλο απόθεμα ψυχής να συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, σκορπώντας συγκίνηση σε όλους μας. Για τον... δισεκατομμυριούχο Αρτέμη Σώρρα, όμως, αποτελεί «"ύβριν" για τους Ολύμπιους Αγώνες να βλέπει κανείς τους αναπήρους να κάνουν Παραολυμπιάδα».

Ο τρόπος με τον οποίο αναφερόταν ο Αρτέμης Σώρρας στους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες τον κατέστησε κατηγορούμενο ενώπιον της Δικαιοσύνης για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (Ν. 927/79 άρ. 1), που αφορά την υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση. Για το αδίκημα αυτό, το οποίο είναι πλημμέλημα, ο Αρτέμης Σώρρας θα δικαστεί στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Η δίωξη σε βάρος του αφορά:
• Τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας, στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, στον διαδικτυακό τόπο rizopoulospost, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι ύβρις για τους Ολύμπιους Αγώνες να βλέπεις τους ανάπηρους όλους και να κάνουν Παραολυμπιάδα. Αυτό είναι μεγάλη προσβολή για τον άνθρωπο, γιατί σήμερα όλα αυτά τα υβρίδια και όλα αυτά τα ζώα φτιάχνουν τον πλανήτη των αναπήρων».

• Την ανάρτησή του στο Facebook, την επόμενη ημέρα, στις 9 Σεπτεμβρίου, στην οποία με τον ίδιο προκλητικό τρόπο ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μια λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του. Δεν διστάζει, μάλιστα, να προχωρήσει ακόμη ένα βήμα, μιλώντας για «τεράστια προσβολή και βεβήλωση για τον άνθρωπο και τους Ελληνες» από τη συμμετοχή των αναπήρων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτεπάγγελτα
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικογραφία σε βάρος του Α. Σώρρα γι’ αυτά τα περιστατικά κινήθηκε αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Δεν είναι όμως η μόνη, αφού ο Αρτέμης Σώρρας είναι αντιμέτωπος και με τη μεγάλη έρευνα (μετά τη συγχώνευση δικογραφιών), που αφορά ακόμη και το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ηδη ο εισαγγελέας έχει λάβει καταθέσεις από πολλούς μάρτυρες, ερευνώντας κυρίως τα λεγόμενα του προέδρου της οργάνωσης περί ύπαρξης ομολόγων, τα οποία έχει... διαθέσει για τη διαγραφή του χρέους των Ελλήνων πολιτών. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τα εξώδικα που μοιράζει η οργάνωση για εξόφληση των χρεών των πολιτών από ΔΟΥ και δημόσια ταμεία αλλά και το καταστατικό της οργάνωσης.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου