Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Μην τρομάξετε αλλά ο αμερικανικός στρατός μπήκε στην Πολωνία


Για πρώτη φορά στην ιστορία αμερικανικά στρατεύματα σταθμεύουν μόνιμα στο έδαφος της Πολωνίας με απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα που κλιμακώνει επικίνδυνα την αντιπαράθεση με τη Ρωσία καθώς εγκαταλείπει το Λευκό Οίκο.


Τα αμερικανικά στρατεύματα, που έφτασαν στην Πολωνία αφού διέσχισαν για τρεις ημέρες τη Γερμανία, συνοδεύονται από την πρώτη ταξιαρχία αρμάτων μάχης που θα σταθμεύει σε τόσο μικρή απόσταση από τη Ρωσία.

Η Μόσχα απάντησε στην κίνηση του Ομπάμα, την οποία χαρακτήρισε «απειλή» για την ασφάλεια και τα συμφέροντα της Ρωσίας, με την ανάπτυξη αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.

Είναι πλέον προφανές ότι ο Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο με το βαθύ κράτος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και με τμήματα του στρατιωτικού κατεστημένου που προσπαθούν εδώ και καιρό να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή, υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ είχε αποφασιστεί από το καλοκαίρι του 2016 η θεαματική πορεία αμερικανικών αρμάτων μάχης σε τόσο μικρή απόσταση από τη Ρωσία στέλνει ένα σαφές μήνυμα όχι μόνο στον Πούτιν αλλά και στον Τραμπ.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει καταστήσει σαφή την πρόθεσή του να συνεχίσει και να κλιμακώσει την επιθετική πολιτική της Ουάσινγκτον απέναντι στην Κίνα αλλά επεδίωκε αποκλιμάκωση των σχέσεων με τη Ρωσία.


A.X    




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *