Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι!



Την παραμονή της μεγάλης εθνικής επετείου (φαντάζομαι πως κάποτε θα χριστεί εθνική εορτή) για τα δύο χρόνια από τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ένα παράξενο συμβάν έλαβε χώρα στο Κολωνάκι. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα ειδησεογραφικού site, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης έπεσε θύμα προπηλακισμού σε γνωστό μπαρ της οδού Τσακάλωφ. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει το press.gr για το περιστατικό: «μια ομάδα περίπου πέντε νεαρών θαμώνων -καθ' όλα ήσυχων μέχρι εκείνη τη στιγμή και σοβαρών- μόλις τον είδε, άρχισε να τον αποδοκιμάζει με εκφράσεις που αφορούσαν τόσο την τρόικα όσο και το πούρο που κάπνιζε ο δημοσιογράφος ("με την πουράκλα σου..." όπως ακούστηκε να του λένε) με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση».

Το, ήσσονος σημασίας βάσει όσων γράφονται στο δημοσίευμα, γεγονός -με δεδομένο φυσικά πως όντως συνέβη αφού ο ίδιος ο Πρετεντέρης το διέψευσε μετά βδελυγμίας- προκαλεί ποικίλες «αναγνώσεις»... Είναι καταρχήν εντυπωσιακό πως ανήμερα της συμπλήρωσης δύο χρόνων από τη νίκη στις εκλογές ενός κόμματος που κορόιδεψε και ξεπούλησε τον ελληνικό λαό, φορτώνοντας στην πλάτη του ένα –αχρείαστο- τρίτο μνημόνιο και σμπαραλιάζοντας τις ελπίδες του υπάρχουν ακόμα νέοι άνθρωποι που θεωρούν τον Πρετεντέρη και τον κάθε Πρετεντέρη ως υπαίτιο για όσα βιώνουμε σήμερα. Και όλα αυτά που; Στην καρδιά του Κολωνακίου! Τα έχω πιει πολλές φορές στο συμπαθές αυτό μαγαζί και -πιστέψτε με- δεν πρόκειται για στέκι αντιεξουσιαστών. Το πιο πιθανό είναι κάποια παρέα από κολεγιόπαιδα να σούρωσε από τα πολλά Cosmopolitan και να αποφάσισε να ξεσπάσει στους Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι για τα κακά τις άτιμης κενωνίας και των νεοφιλελεύθερων μνημονίων.

Είναι επίσης εντυπωσιακή η αξιοποίηση της εν λόγω είδησης. Όχι από το περιβάλλον του ίδιου του δημοσιογράφου αλλά από τα συριζοτρόλ και τον φιλοκυβερνητικό διαδικτυακό Τύπο. Παρόλο που το press.gr μιλάει ξεκάθαρα για λεκτική αντιπαράθεση η ιντερνετική έκδοση γνωστής κυβερνητικής εφημερίδας κάνει λόγο για «καρπαζιές» και «ξύλο» στον Πρετεντέρη, άποψη που ενστερνίστηκαν και τα συριζοτρόλ ξεκινώντας ένα σχετικό πανηγύρι στα σόσιαλ μίντια. Είναι φανερό πως η Κουμουνδούρου θα ήθελε πολύ να επαναφέρει το κλίμα τρομοκρατίας της περιόδου 2010-15 όπου «αγανακτισμένοι πολίτες» ξυλοφόρτωναν όποιον τολμούσε να αμφισβητήσει το Αλάθητο του Πάπα Αλέξη Τσίπρα. Φυσικά, πρόκειται και για μια προειδοποίηση to whom it may concern: Όποιος παίρνει θέση εναντίον της Εθνοσωτηρίου Κυβερνήσεώς μας θα τρώει μάπες.


Δυστυχώς, βλέπουμε πως κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Το τέρας που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπήδησε από το πουθενά. Ενσαρκώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ένα σκοτεινό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Ένα συνονθύλευμα από λούμπεν στοιχεία τα οποία όσα λάθη και να κάνει ο Τσίπρας, όσα μνημόνια και να υπογράψει θα τον υποστηρίζουν με πάθος. Όποτε χρειάζεται και με τη βία -σωματική ή διαδικτυακή.  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *