Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Αν κυβερνούσαν οι Σαμαροβενιζέλοι…



Υπόθεση εργασίας: στην κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα η Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ και τα Μέσα ενημέρωσης αναδεικνύουν με αποδεικτικά στοιχεία πως χιλιάδες πρόσφυγες ζουν σε σκηνές σκεπασμένες από πυκνό χιόνι, ενώ τρεις ημέρες πριν ο αρμόδιος υπουργός έχει διαβεβαιώσει πως κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο. Την ίδια στιγμή, εκτός από τις οργανώσεις που καταγγέλλουν τις συνθήκες επιβίωσης αυτών των ανθρώπων και η ίδια η Κομισιόν με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο εγκαλεί την κυβέρνηση. Τι θα είχε συμβεί σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Το πιο πιθανό σενάριο, θα είχε τα εξής στοιχεία: α) ο Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έφερνε το θέμα στη Βουλή και θα κατήγγειλε την κυβέρνηση για τις συνθήκες επιβίωσης των προσφύγων επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου παίρνει τεράστια κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαχειριστεί το ζήτημα, αλλά δεν δίνει καμία εξήγηση που πάνε τα κονδύλια αυτά και γιατί αφήνει τους ανθρώπους αυτούς απροστάτευτους. Θα άφηνε πολλές υπόνοιες μάλιστα ότι με τα Ευρωπαϊκά κονδύλια που διατίθενται παίζεται ένα περίεργο παιχνίδι με διάφορες ΜΚΟ.

β) η Τασία Χριστοδουλοπούλου, υπεύθυνη του τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισκεπτόταν τους καταυλισμούς προσφύγων με τηλεοπτικές κάμερες και θα έκανε σκληρές αναφορές για την ανάλγητη κυβέρνηση που αφήνει τους ανθρώπους να πεθαίνουν από το κρύο. Θα χαρακτήριζε τους καταυλισμούς,  στρατόπεδα συγκέντρωσης και θα καλούσε την κυβέρνηση να δράσει άμεσα για να βελτιώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι μετανάστες και πρόσφυγες. Και ενδεχομένως θα ζητούσε και την πλήρη απελευθέρωση τους ώστε να πάνε όπου αυτοί θέλουν.

γ) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έφερναν το θέμα στη Βουλή με ερώτησή τους και θα κατήγγειλαν τον υπουργό που λέει ψέμματα διαβεβαιώνοντας ότι κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο. Παράλληλα θα επικαλούντο την ίδια την Κομισιόν η οποία με δηλώσεις της εκπροσώπου της, εγκαλεί την χώρα μας για τις συνθήκες που βιώνουν οι κατατρεγμένοι.

δ) ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο υπερκινητικός-κατ' επιλογή-Παπαδημούλης, θα έφερνε το θέμα στο ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλοντας την ελληνική κυβέρνηση και ζητώντας άμεσα παρέμβαση των ευρωπαϊκών οργάνων και ιδιαίτερα του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

ε) νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, θα οργάνωναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στους χώρους των καταυλισμών αλλά και έξω από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής και θα ζητούσαν με δυναμικό τρόπο να σταματήσει η αθλιότητα που συμβαίνει.

ζ) τα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ, θα αναδείκνυαν με μεγάλη ένταση το πρόβλημα, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες και βίντεο από τους καταυλισμούς, θα φιλοξενούσαν καταγγελτικές δηλώσεις εκπροσώπων διεθνών οργανώσεων που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα διατηρούσαν το θέμα στην επικαιρότητα για πολλές μέρες.

Στην κυβέρνηση δεν βρίσκονται οι Σαμαροβενιζέλοι, αλλά οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όλοι αυτοί που θα έκαναν περίπου τα παραπάνω και ίσως περισσότερα και οι οποίοι βρίσκονται σήμερα σε υπουργικές ή άλλες καρέκλες εξουσίας, μέσα σε ζεστά γραφεία και σφυρίζουν αδιάφορα…



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *