Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι - Νέα ένταση πάνω από τα Ίμια


Τεταμένο φαίνεται πως είναι το κλίμα στο Αιγαίο καθώς σήμερα υπήρξε νέα ένταση πάνω από τα Ίμια. Σύμφωνα με την Dailysabah, μετά το περιστατικό με τους Έλληνες ψαράδες υπήρξε νέο επεισόδιο.

Ειδικότερα, δεύτερη ημέρα του νέου χρόνου είχαμε μια τουρκική υπερπτήση ενός CN-235. Το αεροσκάφος μπήκε στις 17:58 στον ελληνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από τη νήσο Παναγιά σε ύψος 2.800 ποδών για να εξέλθει από το FIR Αθηνών, ένα λεπτό αργότερα, στις 17:59.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ενδεικτικό του τεταμένου κλίματος που επικρατεί. Τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η Τουρκική περιπολούν στο σημείο ώστε να διατηρούν τις θέσεις τους. Μάλιστα, πριν από περίπου 15 μέρες είχε δημιουργηθεί και πάλι ένταση. Τότε δέκα Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Λέρο και πλησίασαν τα Ίμια. Μαζί κατέφθασε και η ελληνική ακτοφυλακή από την Κω.

Σύμφωνα με το CNN TURK, οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να “δέσουν” τις βάρκες τους.

Στις 11.30 ήρθε από τη Λέρο ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και μετά απομακρύνθηκε, ενώ μισή ώρα μετά ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουρκουτρεΐς της Τουρκίας, δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού.

Η ελληνική και τουρκική ακτοφυλακή βρέθηκαν σε απόσταση μόλις 50 εκατοστών.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *