Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ο Γκάμπριελ φεύγει από την κούρσα για τη Καγκελαρία και προτείνει Σουλτς


Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δεν θα είναι τελικά ο υποψήφιος του κόμματος για την καγκελαρία στις επερχόμενες εκλογές. Ο Γκάμπριελ φέρεται να έχει ήδη γνωστοποιήσει την απόφασή του στα στελέχη του κόμματος.

Μάλιστα σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο Γκάμπριελ αποχωρεί και από την ηγεσία του κόμματος. Ως νέο πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών αλλά και ως αντίπαλο της Άγκελα Μέρκελ στην κούρσα για την καγκελαρία προτείνει τον Μάρτιν Σουλτς, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.


Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Stern, ο Γκάμπριελ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν ηγηθώ εγώ για την καγκελαρία θα χάσω και μαζί μου θα χάσει και το SPD». «Ο Σουλτς έχει σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Γκάμπριελ υπολείπεται σημαντικά της Άνγκελα Μέρκελ στην κούρσα για την καγκελαρία, συμπαρασύροντας σε χαμηλά ποσοστά και το SPD. Αντίθετα ο Μάρτιν Σουλτς εμφανίζει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας.

Όπως γράφει η Die Zeit ο Γκάμπριελ επιθυμεί και την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομίας, επιδιώκοντας να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε παλαιότερο άρθρο του το Spiegel σημείωνε ότι το γεγονός πως οι περισσότεροι Γερμανοί δεν είναι εξοικειωμένοι, λόγω της μακροχρόνιας παρουσίας του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τον καθιστά ως έναν πιο ελκυστικό υποψήφιο.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, οι Γερμανοί πολίτες «παραγνωρίστηκαν» με τη Μέρκελ ενώ ο Γκάμπριελ, όπως φαίνεται, δεν είχε τη δυνατότητα να ενισχύσει τη δημοφιλία του σε τέτοιο βαθμό ώστε να αναρριχηθεί στην ηγεσία της χώρας.

Αντίθετα ο Σουλτς εμφανίζεται ως ένα νέο πρόσωπο καθώς λίγοι Γερμανοί έχουν πραγματικά πλήρη άποψη για αυτόν και διατηρεί το στοιχείο της έκπληξης που θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα στις προεκλογική κούρσα.


Η επίσημη ημερομηνία ανακοίνωσης της υποψηφιότητας των Σοσιαλδημοκρατών έχει οριστεί από καιρό και είναι η 29η Ιανουαρίου. Το πρωί της Κυριακής θα συνεδριάσουν τα ηγετικά στελέχη του κόμματος και θα καταλήξουν στο όνομα του υποψηφίου. Στις 13.00 το όνομα θα ανακοινωθεί επίσημα σε ανοιχτή εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του SPD. 



Πηγή        

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *