Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Όχι την Κούνεβα



Ο τελευταίος μεγάλος ντόρος του 2016 έγινε με το Πόθεν Έσχες διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Για κάποιο λόγο στο στόχαστρο μπήκε κυρίως η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Όπως αποκαλύφθηκε, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 340.000 ευρώ σε καταθέσεις σε τράπεζες του Εξωτερικού- κυρίως στη Βουλγαρία.  Η ίδια υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά προέρχονται από δωρεές μετά την αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε τον Δεκέμβριο του 2008.

Η είδηση για «τα χρήματα που έχει βγάλει στο Εξωτερικό η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ» προκάλεσε μια αδιανόητη επίθεση σε βάρος της Κούνεβα. Τα σχόλια ξεκινούσαν από πλακίτσες για ό,τι  της συνέβη και έφταναν μέχρι σουρεαλιστικές διαπιστώσεις του στυλ: «Τρως λίγο οξύ στο πρόσωπο και μετά λύνεις το πρόβλημα της ζωής σου». Κάποιοι την προέτρεπαν να επιστρέψει τα λεφτά (σ.σ. που;) επειδή το εφετείο ακύρωσε πρόσφατα την απόφαση που απέδιδε πρωτόδικα την επίθεση που είχε δεχτεί στην εταιρία για την οποία εργαζόταν. Γράφτηκαν και οι γνωστές (συριζαίικου τύπου…) αρλούμπες του στυλ: «Ο ΛΑΟς ΠΗΝΑΗ ΚΑΙ Η ΚΟΥΝΕΥΑ ΒΓΑΖΗ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΕΞΟ» ενώ ορισμένοι το τερμάτισαν τονίζοντας πως τα θύματα της Marfin(sic) και η Μυρτώ (που είχε πέσει θύμα βιασμού στην Πάρο) δεν εξελέγησαν και εκείνοι ευρωβουλευτές.

Τη θυμάμαι την επίθεση στην Κούνεβα. Ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2008 και είχε αρχικά περάσει στο ντούκου λόγω του χαμού που γινόταν με τον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Δύο τύποι, την ακινητοποίησαν ενώ επέστρεφε σπίτι της από τη δουλειά και ουσιαστικά της άδειασαν στο πρόσωπο ένα ολόκληρο μπουκάλι άκουα φόρτε.Ένα από τα στυγνότερα εγκλήματα των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας, το οποίο παραμένει ατιμώρητο.

Δεν είμαι ο ντετέκτιβ Μονκ. Δεν βρίσκομαι σε θέση να γνωρίζω με σιγουριά αν η επίθεση σχετίζεται με τη συνδικαλιστική της δράση ή αν κρύβεται κάτι άλλο από πίσω. Φυσικά, η απόφαση του Εφετείου σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη πως ισχύει το δεύτερο. Εκατοντάδες εγκλήματα παραμένουν ανεξιχνίαστα ενώ –όπως όλοι γνωρίζουμε- η ελληνική δικαιοσύνη πολλές φορές λειτουργεί τελείωςλάθος. Το θέμα είναι πως μια γυναίκα έμεινε σχεδόν τυφλή, παραμορφωμένη και με τεράστια προβλήματα στην αναπνοή και την κατάποση- όλα αυτά συνοδεία φριχτών πόνων- λόγω κάποιου ψυχανώμαλου τον οποίο η Ελληνική Αστυνομία αδυνατεί να εντοπίσει οχτώ χρόνια μετά.

Η περιπέτεια της Κούνεβα προκάλεσε ένα συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης. Χιλιάδες συμπατριώτες μας αλλά και ορισμένοι φορείς την ενίσχυσαν ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονται (και θα της χρειάζονται ενδεχομένως όσο ζει) για μια σειρά επώδυνων, χρονοβόρων και πανάκριβων εγχειρήσεων ώστε να βελτιωθεί (σχετικά…) ο τρόπος ζωής της.

Κάποιοι επέμεναν να την κατηγορούν επειδή έχει «βγάλει» τα χρήματα αυτά στο Εξωτερικό. Εδώ αρκεί να υπενθυμίσουμε πως η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι Βουλγάρα. Η Βουλγαρία (όπου έχει καταθέσει το μεγαλύτερο κομμάτι του ποσού) δεν είναι «Εξωτερικό», είναι η πατρίδα της. Η Κούνεβα δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη ούτε για τα λάθη που έγιναν στη χώρα μας από το 1974 έως το 2009 ούτε για τα τέρατα που γίνονται από το ‘ 15 και μετά. Δεν είναι υποχρεωμένη να σώσει με τα λεφτά της το τραπεζικό σύστημα μιας ξένης χώρας. Δεν χρωστάει τίποτα στην Ελλάδα, ακόμα και αν με την ψήφο κάποιων κατοίκων της έφτασε ως το ευρωκοινοβούλιο. Και δεν χρωστάει γιατί δούλεψε και προσέφερε στην Ελλάδα, τον τόπο όπου κάποιοι επέλεξαν να καταστρέψουν για πάντα τη ζωή της.

Τέλος, το πιο έωλο επιχείρημα που άκουσα αυτές τις μέρες είναι το ότι η Κούνεβα «δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι ευρωβουλευτής». Συγγνώμη συνέλληνες (που λέει και ο Βελόπουλος) έχετε πάρει είδηση ποιοι μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη;  Πέρα από μία-δυό (τόσες είναι) εξαιρέσεις η ελληνική ομάδα στην ευρωβουλή αποτελεί ένα συνονθύλευμα από επαγγελματίες πολιτικούς,VIP, ποδοσφαιριστές και γκόμενες. Η Κούνεβα σας ενόχλησε;  Η οποία είχε για χρόνια αναπτύξει συνδικαλιστική δράση (υγιή, όχι εκείνη των γνωστών μεγαλοσυνδικάλων) ενώ είναι αρκετά δραστήρια και στην ευρωβουλήμε αποκορύφωμα  την έκθεση που κατέθεσεμόλις τον περασμένο Φεβρουάριο σχετικά με τα δικαιώματα των οικιακών βοηθών και του προσωπικού φροντίδας στην Ε.Ε.


Τολμώ να πω πως ήμουν από τους πρώτους ανθρώπους στη χώρα που κατάλαβαν πόσο επικίνδυνος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον μεταλλάχθηκε από το 2010 και μετά. Τον έβριζα before it was cool, είμαι ο εφευρέτης του όρου «Συριζοταλιμπάν» ενώ τη στιγμή που γράφω τις γραμμές αυτές το προφίλ μου στο Facebook είναι μπαναρισμένο για τέταρτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες λόγω των μαζικών ριπόρτ που δέχομαι καθημερινά από τα συριζοτρόλ. Φυσικά δεν έχω αλλάξει άποψη για τη συμμορία του Αλέξη Τσίπρα. Η λογική όμως του «ΑντιΣΥΡΙΖΑ να’ ναι και ό,τι να’ ναι» είναι πολύ επικίνδυνη και θα οδηγήσει σε καταστάσεις χειρότερες από αυτές που ζούμε σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαπράξει αδιανόητα εγκλήματα. Και τα εγκλήματα αυτά έχουν συγκεκριμένους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Ας τα βάλουμε με αυτούς. Όχι με την Κωνσταντίνα Κούνεβα.   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *