Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Πρώην πράκτορας της CIA στην Αθήνα: Από...απελπισία θεωρήσαμε ότι ο Ανδρέας ήταν αρχηγός της 17Ν!


Αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα ήταν η διήγηση του ελληνοαμερικάνου πρώην πράκτορα της CIA Κυριακού στον Αλέξη Παπαχελά στις Ιστορίες, στον ΣΚΑΙ. Ο Κυριάκου θήτευσε πολλά χρόνια στην πρεσβεία των ΗΠΑ με αποστολή την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στις ευφάνταστες θεωρίες συνωμοσίας που από «απελπισία» , όπως είπε χαρακτηριστικά, εξέταζαν για τα πιθανά μέλη της 17 Νοέμβρη.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά οτι εξέτασαν το ενδεχόμενο να είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ο… Ανδρέας Παπανδρεου, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Σήφης Βαληράκης κ.α. «‘Ηταν θεωρίες που διατυπώνοταν περισσότερο από απελπισια μιας και οτι ψαχναμε στο τέλος ειχε αδιεξοδο», είπε.

Για τη σύλληψη της 17 Νοέμβρη παραδέχτηκε οτι «ηταν ένα ελληνικός θρίαμβος» και οτι δεν βοήθησαν καταλυτικά Αμερικανοι και Βρετανοι. Μάλιστα, υποστήριξε οτι «ζαλίσαμε τους Ελληνες με τις πολλές θεωρίες. Οι Έλληνες τα κατάφεραν τελικά» ενώ παραδέχτηκε οτι τελικά οτι οι Αμερικανοί δεν γνώριζαν κανένα από τα πρόσωπα που ήταν πράγματι μέλη της οργάνωσης.

Επίσης είπε οτι υπήρξαν Ελληνες πολιτικοί που γνώριζαν περισσότερα για την ίδρυση της τρομοκρατικής οργάνωσης  .






0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *