Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Ο Κούλογλου "φωτογραφίζει" τον Σαμαρά πίσω από το σκάνδαλο της NOVARTIS


Σαφείς αιχμές προς τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά αφήνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου αναφορικά με το φλέγον ζήτημα του σκανδάλου της Novartis.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Κόντρα και τον Αιμίλιο Λιάτσο, ο κ. Κούλογλου έκανε λόγο για σκάνδαλο που μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερο και από αυτό της Siemens, ενώ τόνισε πως υπουργός της ΝΔ που πήγε να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο… αναδομήθηκε!

«Σκάνδαλα όπως αυτό της Novartis είναι που επιβάρυναν το δημόσιο προϋπολογισμό με εκατοντάδες εκατομμύρια αν όχι δισεκατομμύρια ευρώ και κατέστρεψαν το σύστημα υγείας στην Ελλάδα», είπε ο Σ. Κούλογλου.

«Το σκάνδαλο της Novartis, για το οποίο έχω καταθέσει και σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν, μπορεί τελικά να είναι μεγαλύτερο από το σκάνδαλο της Siemens. Υπάρχουν υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας που έχουν εμπλακεί, αλλά οι δημοσιογράφοι ασχολούνται με τον κ.Πολάκη. Ποιος είναι ο υπουργός που πήγε να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο και τον αναδόμησε ο κ. Σαμαράς;» σημείωσε χαρακτηριστικά, εμπλέκοντας ευθέως για πρώτη φορά το όνομα του πρώην πρωθυπουργού με την πολύκροτη υπόθεση.

Η συγκεκριμένη αναφορά έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία, δεδομένου και του σημερινού πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας Documento, η οποία κυκλοφορεί με ρεπορτάζ που εμπλέκει πρώην πρωθυπουργό στο σκάνδαλο, πέραν από τους υπουργούς, οι οποίοι έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο του FBI, από όπου και ξεκίνησαν οι έρευνες.

Την ίδια ώρα πληροφορίες του TRIBUNE αναφέρουν πως τις ερχόμενες εβδομάδες οι εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο, όπου βρίσκεται η έρευνα για την Novartis, θα είναι καταιγιστικές, καθώς πληθαίνουν τόσο οι μάρτυρες όσο και τα… στοιχεία. Και πολλά από αυτά όπως μαθαίνουμε δεν επιδέχονται αμφισβήτησης…

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου