Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Σε διεθνείς ανατροπές «τύπου ’89» ελπίζει η κυβέρνηση και καθυστερεί…


Την αντιφατική τακτική της κυβέρνησης και την εμμονή της στην «πολιτική διαπραγμάτευση», καθώς και τις προσδοκίες της ότι το διεθνές περιβάλλον θα ευνοήσει ριζικές αναθεωρήσεις και στο ελληνικό ζήτημα, παρουσίασε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 απέκλεισε κατηγορηματικά τις εκλογές για το επόμενο διάστημα, λέγοντας «οι εκλογές για το 2017 οπωσδήποτε αποκλείονται», όμως την ίδια στιγμή άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μάκρος της διαπραγμάτευσης και τις δυνατότητες ένταξης της χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Όπως είπε, αυτό μπορεί να γίνει «ή Μάιο, ή Ιούνιο, Ιούλιο».

Ομως ο κ. Βούτσης αποκάλυψε και την αντίληψη που κυριαρχεί στην ηγεσία της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία «το ’17 μπορεί να είναι σαν το ’89».

Είπε χαρακτηριστικά: «Για τη διεθνή κατάσταση και για την Ευρώπη. Είναι τόσο οριακό έτος. Είναι σαφές ότι όλοι μιλάνε με όλους, ότι η πολιτική διαπραγμάτευση φέρνει σε διεργασίες πρωτόγνωρες, αντιφατικές, μεταβατικές, αμήχανες όλους με όλα. Και το ότι είναι παρούσα η Ελλάδα ως πολιτικός πλέον παράγοντας σε αυτήν τη διαπραγμάτευση είναι εξαιρετικά σημαντικό για το Ελληνικό πρόγραμμα, πάντοτε μιλάω για το Ελληνικό πρόγραμμα».


Στο ίδιο πνεύμα, ο πρόεδρος της Βουλής επεκτάθηκε και είπε ότι «ο 2017 επαναφέρει στην επιφάνεια όλα τα κεντρικά διλήμματα της παγκοσμιοποίησης με τον τρόπο που αναπτύχθηκε, των σχέσεων ΗΠΑ – Ευρώπης, των σχέσεων ΔΝΤ – ΗΠΑ, των σχέσεων μέσα στην Ευρώπη, των πολιτικών συσχετισμών μέσα στην Ευρώπη, της αντιμετώπισης του κλίματος των ακροδεξιών δυνάμεων που προφανώς και ανοικτά οδηγούν σε διάλυση την ΕΕ. Αυτά είναι θέματα, τα οποία είναι θέματα πολιτικής. Ουδείς διανοείται να λυθούν είτε στο Χίλτον με τους εκπροσώπους των δανειστών είτε στα Brussel Group, αν θυμάστε». 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *