Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ «τσέπωσαν» πάνω από ένα εκατ. ευρώ!


Κόλαφος είναι η τελευταία έκθεση της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου για το Μετρό.

Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διακίνησης εισιτηρίων και καρτών στο Μετρό από υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ που έβαλαν στην τσέπη πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, συνεχίζονται. Σύμφωνα με το τελικό πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, οι υπάλληλοι νόθευαν στοιχεία και παραστατικά στη διακίνηση εισιτηρίων υπεξαιρώντας τεράστια ποσά. Η έρευνα ξεκίνησε από το 2015, αλλά θα συνεχιστεί και για προηγούμενα χρόνια φθάνοντας έως και το 2010.

Στο επίκεντρο των ερευνών υπάρχει και η πώληση εισιτηρίων 107.650 ευρώ ενός Σαββατοκύριακου του 2011, ποσό το οποίο επεστράφη μετά από πέντε μέρες χωρίς να γίνει ΕΔΕ. Επί του θέματος αυτού, μάλιστα, τοποθετήθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε ότι «υπάρχουν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα σύμφωνα με το πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης και υπάρχουν και ερωτήματα και πολιτικές ευθύνες». Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης κατήγγειλε τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος επί της παρούσης είναι γενικός διευθυντής της ΝΔ.


Ο κ. Παπαθανάσης απάντησε και δήλωσε ότι «το συγκεκριμένο γεγονός έλαβε χώρα σε εποχή που δεν ήμουν πρόεδρος, καθώς ανέλαβα στα τέλη του 2012».       

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου